Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi: Η νομισματική πολιτική και τα «εργαλεία» της ΕΚΤ δε θα επηρεαστούν από το Brexit

Draghi: Η νομισματική πολιτική και τα «εργαλεία» της ΕΚΤ δε θα επηρεαστούν από το Brexit
Βέβαια, υπογραμμίζει ο ανώτατος τραπεζίτης, η Ε.Κ.Τ. εξακολουθεί να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς κάθε εξέλιξη που μπορέι να έχει αντίκτυπο στις αγορές
Η Ε.Κ.Τ. δεν αναμένει κάποια έλλειψη ή μεταβολή στα «εργαλεία» για τη νομισματική πολιτική της κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ή μετά την ολοκλήρωση του Brexit, σημειώνει ο διοικητής της Τράπεζας, Mario Draghi, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ευρωβουλευτού κας Sylvie Goulard.
Βέβαια, υπογραμμίζει ο ανώτατος τραπεζίτης, η Ε.Κ.Τ. εξακολουθεί να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς κάθε εξέλιξη που μπορέι να έχει αντίκτυπο στις αγορές, αναπτύσσοντας μάλιστα και τις κατάλληλες πολιτικές ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι όποιες αρνητικές συνέπειες.
«Με μια ευρύτερη έννοια, η εφαρμογή της νομισματικής πολιτικής βασίζεται στη διαθεσιμότητα αξιόπιστων και αποτελεσματικών υποδομών των χρηματοπιστωτικών αγορών (financial market infrastructures, FMIs).
Τα ασφαλή και αποδοτικά FMIs είναι απαραίτητα για μια σταθερή και καλή λειτουργία στο χρηματοπιστωτικό σύστημα», τονίζει ο κ. Draghi, συμπληρώνοντας πως η Τράπεζα καλωσορίζει τις επικείμενες προτάσεις της Κομισιόν για ρύθμιση σε ορισμένες δραστηριότητες (π.χ. εκκαθάριση συναλλαγών) του κλάδου που βρίσκονται στο Λονδίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης