Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Erian: Οι επενδυτές παρασύρθηκαν από τις αυξημένες τιμές των μετοχών στη Wall Street

El Erian: Οι επενδυτές παρασύρθηκαν από τις αυξημένες τιμές των μετοχών στη Wall Street
O επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz αναρωτιέται εάν η αμερικανική κυβέρνηση θα μπορέσει να περάσει από το Κογκρέσο τα σχέδια της
Την εκτίμηση ότι οι επενδυτές αποκοιμήθηκαν από τις αυξημένες τιμές των μετοχών αναλαμβάνοντας περισσότερο κίνδυνο με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να... καούν, εξέφρασε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Mohamed El-Erian, αναφερόμενος στην πορεία της Wall Street.
«Όσο περισσότερο αξιοποιείτε τις θέσεις σας τόσο οι αγορές είναι ήρεμες» επεσήμανε προσθέτοντας ότι «το πρόβλημα με αυτό είναι ότι φτάνεις σε σημείο ανατροπής σε κάποιο στάδιο».
Η μεταβλητότητα στη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ έφθασε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1993 αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στα ισχυρά εταιρικά κέρδη και στα σημάδια οικονομικής ανάπτυξης.
Επίσης υποχώρησε και η μεταβλητότητα στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τη νίκη του Emmanuel Macron στη Γαλλία.
Η πτώση της μεταβλητότητας «ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αναλάβουν πολύ μεγαλύτερο ρίσκο από ό,τι θα έπρεπε», δήλωσε ο El-Erian.
«Όσο πιο μακριά βλέπουν ότι βρίσκεται το σημείο ανατροπής, τόσο περισσότερο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση».
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αρκετά χρόνια νομισματικής χαλάρωσης από τις κεντρικές τράπεζες ενθάρρυναν την ανάληψη κινδύνων από τους επενδυτές, ανέφερε. Το ερώτημα είναι αν οι κυβερνήσεις μπορούν να ενωθούν πίσω από τις πολιτικές που θα δικαιολογούν τις αυξανόμενες αποτιμήσεις της αγοράς, ανέφερε ο ίδιος.
«Είναι σαφές ότι υπήρξε πρόθεση» επεσήμανε ο El Erian και αναφέρθηκε στις προτάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για τη φορολογική μεταρρύθμιση, τον περιορισμό των κανονισμών και τα έργα υποδομών.
«Τώρα το ερώτημα είναι: ''Μπορείτε να το πετύχετε αυτό μέσω του Κογκρέσου;'' Και είναι σημαντικό να τεθεί αυτό το ερώτημα σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον» κατέληξε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης