Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απροσδόκητη άνοδος του επιχειρηματικού κλίματος τον Απρίλιο 2017 - Στις 112,9 μονάδες ο δείκτης IFO

Γερμανία: Απροσδόκητη άνοδος του επιχειρηματικού κλίματος τον Απρίλιο 2017 - Στις 112,9 μονάδες ο δείκτης IFO
Οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal ανέμεναν ο δείκτης να παραμείνει αμετάβλητος σε σχέση με τον Μάρτιο
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη του ινστιτούτου Ifo, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος ενισχύθηκε στις 112,9 μονάδες, έναντι 112,4 μονάδων τον Μάρτιο, αγγίζοντας μάλιστα το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011.
Να σημειώσουμε ότι οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal ανέμεναν ο δείκτης να παραμείνει αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Βάσει της μηνιαίας έρευνας, η οποία διεξάγεται σε περίπου 7.000 εταιρείες, παρά το γεγονός ότι η το τρέχον κλίμα των επιχειρήσεων παραμένει αισιόδοξο, οι προοπτικές για τους επόμενους έξι μήνες υπήρξαν ελαφρώς περιορισμένες, ενώ παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι η υψηλότερη τιμή καταγράφηκε μεταξύ των γερμανικών κατασκευαστικών εταιρειών.
Υπενθυμίζουμε ότι τα κυριότερα οικονομικά think tank της χώρας αναμένουν η οικονομία της να επεκταθεί το τρέχον έτος περίπου στο 1,5%, ενώ το 2018 η ανάπτυξη αναμένεται να βρεθεί στο 1,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης