Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Le Pen κατάφερε να ισχυροποιήσει τον εθνικισμό σε ιστορικά υψηλά στην Γαλλία

tags :
Η Le Pen κατάφερε να ισχυροποιήσει τον εθνικισμό σε ιστορικά υψηλά στην Γαλλία
Η Le Pen μπορεί να μην ολοκλήρωσε με νίκη τον εθνικιστικό ρεύμα που διεθνώς δημιουργείται μετά το Brexit και το Trump αλλά είναι η πρώτη φορά που ο γαλλικός εθνικισμός ισχυροποιείται τόσο πολύ
(upd) Ότι η Le Pen του Εθνικού Μετώπου κατάφερε εν μέσω πόλωσης και διχαστικών διλημμάτων να περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών νικώντας δεξιά και αριστερά στην Γαλλία αποτελεί ιστορικό πολιτικό άθλο.
Ο κεντρώος Macron 23,82% νίκησε οριακά την Le Pen 21,58% αλλά αν δει κανείς την αντίδραση του πολιτικού συστήματος σχεδόν όλοι έσπευσαν να δηλώσουν υποστήριξη στον Macron με στόχο να μην εκλεγεί η εθνικίστρια Le Pen.
Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι το εθνικιστικό κόμμα της Le Pen μπορεί να έχασε στον πρώτο γύρο, μπορεί να χάσει και στο δεύτερο γύρο αλλά έβαλε την σφραγίδα ως το δεύτερο ισχυρότερο πολιτικό ρεύμα της Γαλλίας.
Η Le Pen κατάφερε να ισχυροποιήσει τον εθνικισμό σε ιστορικά υψηλά στην Γαλλία
Όλο το προηγούμενο διάστημα η Le Pen με ελάχιστη βοήθεια και σχεδόν απομονωνόμενη κατάφερε να απογαλακτιστεί από το ακροδεξιό παρελθόν του πατέρα της, δημιούργησε ένα κοινωνικό ρεύμα, προσελκύοντας νέους ανθρώπους.
Το 21,58% των Γάλλων ψήφισε Le Pen και η επίδοση αυτή είναι μακράν καλύτερη σε σχέση με τις επιδόσεις της Δεξιάς και Αριστεράς.
Η Le Pen εμφανίστηκε με συγκεκριμένη πολιτική και οικονομική ατζέντα η οποία δεν έπεισε την πλειοψηφία αλλά καταγράφηκε ως η πιο ισχυρά αυξανόμενη πολιτική τάση στην Γαλλία.
Το γεγονός επίσης ότι όλοι προσπαθούν να συνασπιστούν εναντίον της Le Pen αποδεικνύει ότι οι θέσεις της για την Γαλλία είχε απήχηση σε μερίδα της κοινωνίας.
Η Le Pen μπορεί να μην ολοκλήρωσε με νίκη τον εθνικιστικό ρεύμα που διεθνώς δημιουργείται μετά το Brexit και το Trump αλλά είναι η πρώτη φορά που ο γαλλικός εθνικισμός ισχυροποιείται τόσο πολύ, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση και περνώντας στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης