Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Στην διαδικασία εκλογής προέδρου στην Γαλλία ο Putin έχει συμμάχουν Le Pen και Fillion

Business Insider: Στην διαδικασία εκλογής προέδρου στην Γαλλία ο Putin έχει συμμάχουν Le Pen και Fillion
Και οι δύο υποψήφιοι είναι ταυτόχρονα φιλικοί προς τη Ρωσία και εχθρικοί προς δύο θεσμούς που ο Putin προσπαθεί να διαβρώσει: την ΕΕ και τον Οργανισμό του ΝΑΤΟ.
Οι προεδρικές εκλογές της Γαλλίας μετατράπηκαν σε εκ των πραγμάτων δημοψήφισμα για το αν θα σταματήσει ή θα ενισχύσει το εθνικιστικό κίνημα  που σαρώνει τη δύση που οδήγησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Trump στο Λευκό Οίκο και την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρει το Business insider.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι παρενέβη στις εκλογές των ΗΠΑ για να βοηθήσει στην εκλογή του Trump και ενίσχυσε το Brexit για να συμβάλλει στην κατάρρευση της ΕΕ όπως ορισμένοι αναφέρουν, έχει δύο "φίλους" στην διαδικασία εκλογής προέδρου στην Γαλλία - την άκρα δεξιά ηγέτη του Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen και τον Κεντροδεξιό υποψήφιο Francois Fillon.
Και οι δύο υποψήφιοι είναι ταυτόχρονα φιλικοί προς τη Ρωσία και εχθρικοί προς δύο θεσμούς που ο Putin προσπαθεί να διαβρώσει: την ΕΕ και τον Οργανισμό του ΝΑΤΟ.
Αντιτίθενται επίσης στις δυτικές κυρώσεις προς την Ρωσία και υποστηρίζουν τη στενότερη σχέση μεταξύ Γαλλίας και Μόσχας.
Η Le Pen έχει υποσχεθεί να βγάλει τη Γαλλία από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, συγκρίνοντας την Ευρώπη με μια φυλακή και καλώντας το ΝΑΤΟ "ξεπερασμένο".
Η άποψη του Fillon για τα θεσμικά όργανα είναι πιο εκλεπτυσμένη, αλλά έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να μειωθεί η ισχύς της ΕΕ και χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ ως ένα σκέλος του «αμερικάνικου ιμπεριαλισμού».
Η Le Pen - η οποία δήλωσε ότι θαυμάζει τον Putin και πιστεύει ότι οι κυρώσεις για τη Ρωσία είναι "εντελώς ηλίθιες" - ταξίδεψε στη Μόσχα στα τέλη Μαρτίου του 2017 για να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο.
Ο Fillon, ο οποίος ανέπτυξε στενή σχέση με τον Putin κατά την περίοδο 2008-2012, είναι ένας ακούραστος υπερασπιστής των πολιτικών του Κρεμλίνου: επιχείρησε να δικαιολογήσει την εισβολή της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία, απαίτησε από τις ΗΠΑ να άρουν τις κυρώσεις που σχετίζονται με την Κριμαία.
 Ανάλογα με το ποιος θα κερδίσει, οι γαλλικές εκλογές θα μπορούσαν να δώσουν τον τόνο για μια ευρύτερη ευρωπαϊκή στροφή προς τη Μόσχα και ταυτόχρονα σταδιακή απομάκρυνση από την Ουάσινγκτον.
Δεν είναι λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι τόσο οι γαλλικές όσο και οι αγγλικές εκδόσεις των κρατικών πρακτορείων ειδήσεων της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των Sputnik και του (RT), ενισχύουν εμφανώς τους προτιμώμενους υποψηφίους του Κρεμλίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης