Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Να ομαλοποιηθεί η νομισματική πολιτική – Μέτριες οι προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης

Schaeuble: Να ομαλοποιηθεί η νομισματική πολιτική – Μέτριες οι προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης
Νωρίτερα σήμερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωνε αισιόδοξος για το μέλλον του ευρώ
Οι τράπεζες πρέπει να προετοιμαστούν για μία ομαλοποίηση (σσ: σύσφιξη) της νομισματικής πολιτικής, προειδοποίησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, μιλώντας από την Ουάσιγκτον στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ο κ. Schaeuble αναγνώρισε επίσης πως οι προοπτικές για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας παραμένουν «μέτριες», καθώς υπάρχουν ακόμα κίνδυνοι.
Νωρίτερα σήμερα 21 Απριλίου, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωνε αισιόδοξος για το μέλλον του ευρώ, με φόντο τις ανησυχίες πολλών αναλυτών αλλά και των επενδυτών ότι το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών μπορεί να οδηγήσει και σε κατάρρευση του νομίσματος.
«Το ευρώ μπορεί να επιβιώσει» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ και πρόσθεσε «είμαι αρκετά αισιόδοξος και νομίζω ότι ο γαλλικός λαός θα κάνει μια λογική επιλογή»
Σύμφωνα με το ίδιο, για την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού, που εκδηλώνεται σε όλη την Ευρώπη, δεν ευθύνεται το ευρώ.
«Πιστεύω ότι δεν έχει να κάνει με το ευρώ.
Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα παρόμοια με εκείνα που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος αλλά και το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών», επεσήμανε ο κ. Schaeuble.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης