Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στις ευρωαγορές - Στο +0,2% ο DAΧ - Στο επίκεντρο οι πολιτικές εξελίξεις

Νευρικότητα στις ευρωαγορές - Στο +0,2% ο DAΧ - Στο επίκεντρο οι πολιτικές εξελίξεις
Η ανάκαμψη των μετοχών πρώτων υλών και κάποια θετικά τριμηνιαία αποτελέσματα αντιστάθμισαν την αδυναμία στις μετοχές πετρελαίου και αερίου
(upd) Nευρικότητα επικρατεί στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, στον απόηχο της απόφασης της Theresa May να οδηγήσει τη Βρετανία σε πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου 2017 και εν όψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία (23 Απριλίου/7 Μαίου).
Η ανάκαμψη των μετοχών πρώτων υλών και κάποια θετικά τριμηνιαία αποτελέσματα αντισταθμίζουν την αδυναμία στις μετοχές πετρελαίου και αερίου, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχυόταν κατά 0,2%, μετά το χαμηλό τριών εβδομάδων χθες.
Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο διέγραψε τα κέρδη που έχει σημειώσει από τις αρχές του 2017, υποχωρώντας κατά 0,3% καθώς η άνοδος της στερλίνας ασκούσε πιέσεις στις εταιρίες του δείκτη που αντλούν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους σε ξένο νόμισμα.
Σήμερα ο δείκτης υποχωρεί οριακά 0,09% στις 7.141 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,21% στις 12.024 μονάδες.
Στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,09% στις 4.994 μονάδες.
Η στερλίνα σημειώνει οριακές μεταβολές έναντι του δολαρίου στα 1,2817.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές πρώτων υλών, καταγράφοντας κέρδη 1%, ενώ οι μετοχές πετρελαίου και αερίου σημείωσαν πτώση 0,5% καθώς οι τιμές του αργού μειώθηκαν λόγω της αύξησης των αμερικανικής παραγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης