Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις ευρωαγορές μετά το «χτύπημα» Trump στο δολάριο - Πτώση 0,4% για τον DAX

Πιέσεις στις ευρωαγορές μετά το «χτύπημα» Trump στο δολάριο - Πτώση 0,4% για τον DAX
Το αρνητικό κλίμα διαμορφώνουν οι δηλώσεις του Donald Trump για τη νομισματική πολιτική της Fed, οι γεωπολιτικές ανησυχίες, καθώς ανεβαίνει η ένταση με τη Βόρεια Κορέα και οι γαλλικές εκλογές
Σε κλοιό πιέσεων διαπραγματεύονται τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τον όγκο των συναλλαγών να είναι περιορισμένος, εν όψει της πασχαλινής αργίας.
Το αρνητικό κλίμα διαμορφώνουν οι δηλώσεις του Donald Trump για τη νομισματική πολιτική της Fed, οι γεωπολιτικές ανησυχίες, καθώς ανεβαίνει η ένταση με τη Βόρεια Κορέα και οι γαλλικές εκλογές.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρέι 0,50% στις 7.312 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,3% στις 12.123 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,5% στις 5.075 μονάδες.
Στροφή 180 μοιρών πραγματοποίησε ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump, ο χθες (12 Απριλίου 2017) εξέφρασε την άποψη πως ένα ισχυρό δολάριο θα βλάψει καίρια την οικονομία των Η.Π.Α.
Ο Ρεπουμπλικάνος ήταν ένας εκ των «ταύρων» της επιθετικής νομισματικής πολιτικής (ενισχύει το δολάριο), κάτι που τον οδήγησε ουκ ολίγες φορές στο να εξαπολύσει «πυρά» κατά της Janet Yellen, της επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των Η.Π.Α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης