Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλγαρία: Δε δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από την Τουρκία, που δεν σέβεται το κράτος δικαίου

Βουλγαρία: Δε δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από την Τουρκία, που δεν σέβεται το κράτος δικαίου
«Η Βουλγαρία είναι μια ευρωπαϊκή χώρα που τηρεί τους νόμους της, όχι τα αισθήματα των άλλων», διαμήνυσε ο κ. Rumen Radev
Σε πολύ έντονο ύφος απέκρουσε τις επιθέσεις της Άγκυρας ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, με αφορμή τα σχόλια του Recep Tayyip Erdogan πως η Σόφια ασκεί πιέσεις στην τουρκική μειονότητα, ενόψει των εκλογών σε τρεις ημέρες.
«Η Βουλγαρία δεν παραδίδει μαθήματα αλλά και δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας, ιδίως από χώρες που δεν σέβονται το κράτος δικαίου.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι εκλογές στη Βουλγαρία θα διεξαχθούν ομαλά.
Η Βουλγαρία είναι μια ευρωπαϊκή χώρα που τηρεί τους νόμους της, όχι τα αισθήματα των άλλων», διαμήνυσε ο κ. Rumen Radev.
Την περασμένη εβδομάδα, η βουλγαρική κυβέρνηση είχε κατηγορήσει την Άγκυρα ότι παρεμβαίνει στην εκλογική διαδικασία, μετά τις πληροφορίες ότι ένας Τούρκος υπουργός συμμετείχε στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματος DOST, του ενός από τους δύο πολιτικούς σχηματισμούς που εκπροσωπούν τους περίπου 500.000 Τούρκους της Βουλγαρίας.
Στη συνέχεια, οι υπηρεσίες ασφαλείας της Βουλγαρίας απέλασαν δύο Τούρκους πολίτες και απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα σε άλλους τρεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης