Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Mundo: Ο J. Dijsselbloem πρέπει να παραιτηθεί από επικεφαλής του Eurogroup - Δε μας εκπροσωπεί

El Mundo: Ο J. Dijsselbloem πρέπει να παραιτηθεί από επικεφαλής του Eurogroup - Δε μας εκπροσωπεί
Ο Dijsselbloem δεν πρέπει να παραμείνει πρόεδρος του Eurogroup ούτε μία ημέρα παραπάνω
Την παραίτηση του Jeroen Dijsselbloem από το τιμόνι του Eurogroup ζητά η ισπανική εφημερίδα El Mundo, για τα υποτιμητικά σχόλιά του για τον ευρωπαϊκό Νότο, τονίζοντας πως δεν πρέπει να παραμείνει στη θέση ούτε ημέρα παραπάνω.
Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, ένα από τα χαρακτηριστικά που οφείλει να έχει ένας πολιτικός επικεφαλής διακυβερνητικού οργανισμού είναι η δυνατότητα να τα πηγαίνει καλά με όλους όσους αυτός ο οργανισμός εκπροσωπεί.
Αποστολή του Eurogroup είναι να μελετά, να συντονίζει και να εφαρμόζει την κοινή οικονομική πολιτική των χωρών που έχουν υιοθετήσει το ευρώ και η σημασία του έχει αυξηθεί, ως αποτέλεσμα της κρίσης χρέους και της ελληνικής διάσωσης, σημειώνει η Mundo.
Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, είναι αντιπαραγωγικό ο πρόεδρος μίας ομάδας να εξοργίζει αρκετές κυβερνήσεις κρατών-μελών, κάνοντας εντελώς ακατάλληλα σχόλια που μαρτυρούν τη συνολική περιφρόνησή του προς τις χώρες που προσβάλει.
Ο Dijsselbloem δεν πρέπει να παραμείνει πρόεδρος του Eurogroup ούτε μία ημέρα παραπάνω.
Ο ίδιος αρνείται να παραιτηθεί και δικαιολογεί τις δηλώσεις του, επισημαίνοντας τον «άμεσο» τρόπο με τον οποίο εκφράζονται οι Ολλανδοί.
Αλλά αυτή τη στιγμή για κανέναν δε μπορεί να ειπωθεί με μεγαλύτερη σαφήνεια ότι «δε μας εκπροσωπεί», καθιστά σαφές η ισπανική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης