Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεφάλαια 233 δισ. ευρώ δανείστηκαν από την ΕΚΤ 474 τράπεζες της ευρωζώνης στο πλαίσιο του TLTRO II

Κεφάλαια 233 δισ. ευρώ δανείστηκαν από την ΕΚΤ 474 τράπεζες της ευρωζώνης στο πλαίσιο του TLTRO II
Αν και το σύνολο των κεφαλαίων που δάνεισε σε τράπεζες της ευρωζώνης η ΕΚΤ μέσω του TLTRO II διαμορφώθηκε σε 740 δισ. ευρώ, περισσότερο από το ήμισυ της αξίας αυτής συνίσταται από αναχρηματοδοτήσεις του πρώτου προγράμματος TLTRO
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες δανείστηκαν 233 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στο δεύτερο μέρος του προγράμματός της με την ονομασία TLTRO για τη διοχέτευση εξαιρετικά φθηνού χρήματος προς δανεισμό στην αγορά της ευρωζώνης.
Όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017, η αξία του τραπεζικού δανεισμού από την ΕΚΤ στις δημοπρασίες της που είχαν ανακοινωθεί τον Μάρτιο του 2016 (TLTRO II) είναι μεγαλύτερη της αναμενόμενης.
Το πρόγραμμα TLTRO (Targeted Longer-Term Refinancing Operations) της ΕΚΤ έδωσε τη δυνατότητα στις τράπεζες της ευρωζώνης να δανείζονται κεφάλαια (για δάνεια) έως και για τέσσερα χρόνια σε εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο μέχρι το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων της ΕΚΤ, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο -0,4% (αρνητικό).
Τα 233 δισ. ευρώ δανεισμού στο πλαίσιο του TLTRO II «μοιράστηκαν» 474 τράπεζες στην Ευρώπη, όμως δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για την ανάληψη κεφαλαίων ανά τράπεζα και χώρα της ευρωζώνης.
Αν και το σύνολο των κεφαλαίων που δάνεισε σε τράπεζες της ευρωζώνης η ΕΚΤ μέσω του TLTRO II διαμορφώθηκε σε 740 δισ. ευρώ, περισσότερο από το ήμισυ της αξίας αυτής συνίσταται από αναχρηματοδοτήσεις του πρώτου προγράμματος TLTRO.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης