Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Στην Σύνοδο Κορυφής 25/3 οι ηγέτες θα υιοθετήσουν την Ευρώπη πολλών ταχυτήτων

tags :
Handelsblatt: Στην Σύνοδο Κορυφής 25/3 οι ηγέτες θα υιοθετήσουν την Ευρώπη πολλών ταχυτήτων
Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένεται να εγκρίνουν την αρχή ότι τα κράτη μέλη θα μπορούν να συνεχίσουν την πολιτική και οικονομική ολοκλήρωση με διαφορετικές ταχύτητες
Στην Σύνοδο Κορυφής στις 25 Μαρτίου του 2017 οι ηγέτες της ΕΕ θα υιοθετήσουν την στρατηγική της Ευρώπης πολλών ταχυτήτων υποστηρίζει η Handelsblatt.
Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένεται να εγκρίνουν την αρχή ότι τα κράτη μέλη θα μπορούν να συνεχίσουν την πολιτική και οικονομική ολοκλήρωση με διαφορετικές ταχύτητες, εν μέσω βαθιάς διαιρέσης της ευρωζώνης, σύμφωνα με ένα σχέδιο που διαθέτει η Handelsblatt.
«Θα δράσουμε μαζί με διαφορετικούς ρυθμούς όπου είναι απαραίτητο, ενώ θα κινηθούμε προς την ίδια κατεύθυνση, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν, σύμφωνα με τις συνθήκες και κρατώντας την πόρτα ανοιχτή για όσους επιθυμούν να ενταχθούν αργότερα» θα αναφέρει το σχέδιο δήλωσης της Συνόδου Κορυφής στις 25 Μαρτίου του 2017, η οποία θα σηματοδοτήσει 60 χρόνια από τη συνθήκη της Ρώμης με την δημιουργία της οικονομικής ένωσης.
Το Brexit δηλαδή η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι διαιρέσεις εντός της ζώνης του ευρώ και οι διαφορές για το πώς θα χειριστούν την προσφυγική κρίση έχουν εγείρει ερωτήματα μεταξύ των κρατών μελών σχετικά με το αν θα πρέπει να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση ή να μπει ένα φρένο στην πολιτική και οικονομική ολοκλήρωση.
Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν κοινή στρατηγική για την εμβάθυνση της ολοκλήρωσης μεταξύ των χωρών της ΕΕ και της ευρωζώνης.
Ωστόσο οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης ιδίως η Πολωνία, είναι πιο επιφυλακτικές για την εμβάνθυνση της συνεργασίας ενώ έχουν εκφράσει φόβους εάν η ευρωζώνη εγκρίνει επίσημα την προσέγγιση πολλών ταχυτήτων.
Οι ηγέτες δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να «κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση» ειδικά για να αντιμετωπίσουν αυτές τις ανησυχίες.

(Πρώτη ενημέρωση 21:00, 22 Μαρτίου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης