Τελευταία Νέα
Διεθνή

Padoan (Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Σε διαφορετικές εκτιμήσεις των θεσμών οφείλεται η καθυστέρηση για την Ελλάδα

tags :
Padoan (Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Σε διαφορετικές εκτιμήσεις των θεσμών οφείλεται η καθυστέρηση για την Ελλάδα
«Βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, με στόχο, μεταξύ των άλλων, τον καθορισμό των όρων που να μπορούν να επιτρέψουν στο ΔΝΤ να έχει πλήρη συμμετοχή στο πρόγραμμα, και με οικονομικούς πόρους»
Την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος εξέφρασε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Pier Carlo Padoan, ο οποίος απέδωσε την καθυστέρηση που υπήρξε, στις διαφορετικές εκτιμήσεις των πιστωτών.
«Το αποτέλεσμα του Eurogroup της Δευτέρας (20/2) και, κατά συνέπεια, η επιστροφή της αποστολής των θεσμών, τις ημέρες αυτές, ενόψει της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, επικυρώνει μια εποικοδομητική στάση από μέρους όλων των θεσμών και όλων των χωρών μελών, με στόχο -τον οποίο η Ιταλία στήριζε ανέκαθεν- να εγγυηθούμε στην Ελλάδα χρηματοοικονομική σταθερότητα και συνθήκες που θα εξασφαλίζουν διαρκή οικονομική ανάκαμψη και αύξηση της απασχόλησης», τόνισε ο Padoan μιλώντας στην ιταλική Βουλή.
«Η αισιοδοξία μας βασίζεται στην αναγνώριση της προόδου που επετέλεσε η Ελλάδα. Και σε συνδυασμό με την πολιτική προσέγγιση που ακολουθείται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, στην πεποίθηση που σχετίζεται με τη σημασία των δομικών μεταρρυθμίσεων και της αύξησης των επενδύσεων για τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους», συνέχισε ο Ιταλός υπουργός.
«Βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, με στόχο, μεταξύ των άλλων, τον καθορισμό των όρων που να μπορούν να επιτρέψουν στο ΔΝΤ να έχει πλήρη συμμετοχή στο πρόγραμμα, και με οικονομικούς πόρους.
Το Eurogroup της περασμένης Δευτέρας έδωσε εντολή στους θεσμούς να επιστρέψουν οι εκπρόσωποί τους στην Αθήνα, μετά από περίοδο στασιμότητας που οφειλόταν σε διαφορετικές εκτιμήσεις μεταξύ των θεσμών και με τις ελληνικές αρχές, σχετικά με την πρόοδο που έχει επέλθει», επισήμανε ο Padoan.
Πρόσθεσε δε πως αυτές οι διαφορετικές εκτιμήσεις είχαν προκύψει και κατά τη συζήτηση της έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα στο εκτελεστικό συμβούλιο τής 6ης Φεβρουαρίου 2017.
«Κατά τη συζήτηση αυτή οι ευρωπαϊκές χώρες εξέφρασαν μια κοινή θέση, υπογραμμίζοντας την απαισιοδοξία των εκτιμήσεων του Ταμείου και τις επιπτώσεις, κατά συνέπεια, επί της αρνητικής κρίσης για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», συνέχισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης