Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (Αυστριακός ΥΠΕΞ): Οι πρώτες εβδομάδες θητείας του Trump δικαιολογούν οριστικά τις ανησυχίες

tags :
Kurz (Αυστριακός ΥΠΕΞ): Οι πρώτες εβδομάδες θητείας του Trump δικαιολογούν οριστικά τις ανησυχίες
Προειδοποιεί για μία επιδείνωση των σχέσεων με το Ιράν και για μία απομάκρυνση από την απαίτηση για μία λύση των δύο κρατών στο Μεσανατολικό.
Κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο DonaldTrump ασκεί ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Sebastian Kurz.
«Οι πρώτες εβδομάδες θητείας του Trump δικαιολογούν οριστικά τη διατύπωση ανησυχιών» τόνισε ο Kurz από τη Νέα Υόρκη, όπου ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις προτεραιότητες της αυστριακής προεδρίας στον ΟΑΣΕ.
Στη σημερινή (22/2/2017) συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), ο Kurz, ο οποίος προέρχεται από το συγκυβερνόν, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, προειδοποιεί για μία επιδείνωση των σχέσεων με το Ιράν και για μία απομάκρυνση από την απαίτηση για μία λύση των δύο κρατών στο Μεσανατολικό.
Αναφερόμενος στο διάταγμα του Trump με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά χωρών με μουσουλμανική πλειοψηφία, και στο οποίο ο ίδιος έχει ασκήσει επανειλημμένα κριτική, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει πως μια απαγόρευση εισόδου δεν οδηγεί σε «περισσότερη ασφάλεια».
Συνιστά διάκριση, είπε, απέναντι σε ολόκληρα κράτη και θρησκευτικές κοινότητες, «ακόμη και αν πρέπει να διεξάγουμε τον αγώνα εναντίον της ριζοσπαστικοποίησης και της τρομοκρατίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης