Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η PSA θα «κληρονομήσει» ζημίες 9 δισ. δολ. από το έλλειμμα στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της Opel

Η PSA θα «κληρονομήσει» ζημίες 9 δισ. δολ. από το έλλειμμα στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της Opel
Το πιθανότερο είναι η PSA να αφήσει το χρέος στην General Motors, τη μητρική των Opel και Vauxhall, προκειμένου να μην αυξήσει ακόμα περισσότερο η συνολική δαπάνη για την εξαγορά
«Μαύρη τρύπα» ύψους 9 δισ. δολαρίων στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα των εργαζομένων τους αντιμετωπίζουν η Opel και η Vauxhall, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πρακτορείο Bloomberg.
Το ερώτημα ωστόσο είναι το ποια ακριβώς θα είναι η συμφωνία της PSA Group, της εταιρείας που έχει προτείνει την εξαγορά των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, για το εν λόγω έλλειμμα.
Όπως εκτιμά το Bloomberg, το πιθανότερο είναι η PSA να αφήσει το χρέος στην General Motors, τη μητρική των Opel και Vauxhall, προκειμένου να μην αυξήσει ακόμα περισσότερο η συνολική δαπάνη για την εξαγορά.
Υπενθυμίζεται ότι χθες 21 Φεβρουαρίου 2017 η PSA ξεκαθάρισε ότι θα τηρήσει στο ακέραιο τις υποσχέσεις των Opel και Vauxhall για τον αριθμό των θέσεων εργασίας σε Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχα, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις φωνές των ειδικών που μιλούν για υπεράριθμες απολύσεις σε περίπτωση που «κλειδώσει» το deal.
Την περασμένη Παρασκευή η ίδια η Angela Merkel πήρε μάλιστα θέση επί του θέματος, ξεκαθαρίζοντας ότι θα υπερασπιστεί τις θέσεις εργασίας της Opel στη Γερμανία.
Η γερμανική κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου από την ανακοίνωση ότι είναι σε εξέλιξη συνομιλίες για την εξαγορά από την PSA των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της αμερικανικής General Motors, της μητρικής εταιρείας της Opel και της Vauxhall.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Opel απασχολεί 16.500 εργαζόμενους στη Γερμανία και η Vauxhall 4.500 στην Μεγάλη Βρετανία.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ενδεικτική τιμή για το mega deal, ωστόσο υπολογίζεται σε διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης