Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλες απώλειες πολλών δισ. ευρώ του ιταλικού Δημοσίου από «ατυχή» διαχείριση παραγώγων

Μεγάλες απώλειες πολλών δισ. ευρώ του ιταλικού Δημοσίου από «ατυχή» διαχείριση παραγώγων
Η Ιταλία το 2016 κατέβαλε, μεταξύ άλλων 1 δισ. ευρώ για να τερματίσει πρόωρα ένα παράγωγο χρηματο-οικονομικό συμβόλαιο
Η Ιταλία το 2016 κατέβαλε το τεράστιο ποσό των 1 δισ. ευρώ για να τερματίσει πρόωρα ένα παράγωγο χρηματο-οικονομικό συμβόλαιο, όπως αποκάλυψε στην ιταλική Βουλή σήμερα Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Pier Carlo Padoan, περιγράφοντας μια εικόνα παντελώς αναποτελεσματικής και επιζήμιας διαχείρισης παραγώγων από το ιταλικό Δημόσιο.
Τα τελευταία χρόνια η Ιταλία έχει χάσει πολλά δισ. ευρώ ως αποτέλεσμα ατυχούς χρήσης παραγώγων, «πυροδοτώντας» την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης της χώρας, που κατηγορεί το υπουργείο Οικονομικών για ανικανότητα, απαιτώντας μάλιστα τη δημοσιοποίηση των λεπτομερειών των καταστροφικών συμβολαίων.
Απαντώντας σε ερωτήματα βουλευτών, ο Padoan ανέφερε, ότι η αποτίμηση σε τιμές αγοράς των παραγώγων συμβολαίων στα οποία είχε εισέλθει ως αντισυμβαλλόμενος το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών στο τέλος του 2016 ήταν αρνητική στα -37,8 δισ. ευρώ, έναντι -36,7 δισ. ευρώ στο τέλος του 2015.
Σε ταμειακό επίπεδο, οι πράξεις παραγώγων του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών το 2016 είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλη ζημία 4,2 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης