Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενδεχόμενη συνάντηση Trump – Erdogan πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Μάιο 2017

Ενδεχόμενη συνάντηση Trump – Erdogan πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Μάιο 2017
«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ»
Μία συνάντηση μεταξύ Donald Trump και Tayyip Erdogan είναι πολύ πιθανό μέσα στον Μάιο του 2017, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα 22 Φεβρουαρίου εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου.
Η συνάντηση, η οποία θα είναι η πρώτη μεταξύ των δύο ηγετών, αναμένεται να λάβει χώρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον ίδιο μήνα.
«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Γίνονται όμως προσπάθειες να συναντηθούν ακόμη και πριν από αυτήν», τόνισε ο κ. Ibrahim Kalin, ο οποίος στη συνέχεια κάλεσε την κυβέρνηση του Ισραήλ να τερματίσει τις, όπως τις χαρακτήρισε, «παράνομες εποικιστικές πολιτικές" σε Παλαιστινιακά Εδάφη», ευθυγραμμιζόμενος έτσι στις δηλώσεις Erdogan περί καταδίκης της απόφασης να αυξηθούν οι ισραηλινοί οικισμοί στη Δυτική Όχθη.
Σημειώνεται ότι το Ισραήλ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα τα σχέδιά του για την κατασκευή 3.000 επιπλέον κατοικιών σε ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Επίσης νομιμοποίησε αναδρομικά περίπου 4.000 ισραηλινές κατοικίες που έχουν κατασκευαστεί σε ιδιωτικής ιδιοκτησίας παλαιστινιακή γη, προχωρώντας σε μια κίνηση που προκάλεσε την καταδίκη του Ο.Η.Ε. και της Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης