Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Τα ιδιωτικά κεφάλαια επιστρέφουν στην εξόρυξη, μετά την ανάκαμψη των τιμών

Bloomberg: Τα ιδιωτικά κεφάλαια επιστρέφουν στην εξόρυξη, μετά την ανάκαμψη των τιμών
«Αναμένουμε ένα νέο κύμα επενδύσεων από ιδιωτικά κεφάλαια για το 2017»
Τα μεγέθη των εμπορικών συναλλαγών στις εξορύξεις, από ιδιωτικά κεφάλαια, αναμένεται να επανέλθουν μετά από τη περσινή πτώση η οποία άγγιξε το 45%, καθώς πολλά επενδυτικά γκρουπ αλλάζουν τη στάση τους και από τη συγκέντρωση κεφαλαίων πλέον προσανατολίζονται στο κλείσιμο συμφωνιών, σύμφωνα με το Βρετανικό δικηγορικό γραφείο Berwin Leighton Paisner.
Ένας σημαντικός αριθμός εταιριών ιδιωτικού κεφαλαίου επιδόθηκε το 2016 σε συγκέντρωση κεφαλαίων, είπε ο Alexander Keepin επικεφαλής μιας Λονδρέζικης εταιρίας εξόρυξης η οποία δημοσίευσε μια αναφορά σχετικά με το θέμα.
«Πολλές από αυτές ήταν επιτυχείς σε αυτό και αναμένουμε ένα νέο κύμα επενδύσεων από το ιδιωτικό κεφάλαιο για το 2017», συνέχισε.
Το ενδιαφέρον των ιδιωτικών κεφαλαίων για τις εξορύξεις συρρικνώθηκε κατά τη τελευταία δεκαετία, καθώς η πτώση στις αποτιμήσεις και μια βουτιά στις εμπορικές τιμές των αγαθών ώθησε τους παραγωγούς να αναζητήσουν αγοραστές για τα λιγότερο επικερδή ορυχεία.
Και ενώ η συνολική αξία των συναλλαγών είχε πτώση το 2016, η μέση αξία ανά συναλλαγή αυξήθηκε και πιθανότατα θα συνεχίσει να αυξάνεται, υποστήριξε ο Keepin.
Ο χρυσός και ο χαλκός γνώρισαν τη πρώτη τους αύξηση από το 2012, τη στιγμή που το ατσάλι κέρδισε περισσότερο 70% τους τελευταίους 12 μήνες στη Κίνα.
Ως αποτέλεσμα, ενώ οι ιδιωτικές συναλλαγές είχαν πτώση κατά το 2016, η αξία της αγοράς των εξορύξεων γνωρισε τη πρώτη της ανάκαμψη από το 2012.
Υπήρξαν 36 εμπορικές συμφωνίες κατά το 2016 με συνολική αξία 1,75 δις δολάρια έναντι 119 συναλλαγών με αξία 3,2 δις, ένα χρόνο νωρίτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης