Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande: Οι εθνικιστές δεν απειλούν απλώς την Ευρώπη, αλλά και τα έθνη που παριστάνουν ότι αντιπροσωπεύουν

Hollande: Οι εθνικιστές δεν απειλούν απλώς την Ευρώπη, αλλά και τα έθνη που παριστάνουν ότι αντιπροσωπεύουν
«Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. και ο Πρόεδρος της Ρωσίας που δεν αποτελούν πρότυπα της Ευρώπης»
Σφοδρή επίθεση κατά των λαϊκιστών, των εθνικιστών και των εξτρεμιστών εξαπέλυσε σήμερα 20 Φεβρουαρίου 2017 ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, σχολιάζοντας ότι «δεν απειλούν απλώς την Ευρώπη, αλλά και τα συμφέροντα των εθνών που παριστάνουν ότι αντιπροσωπεύουν».
Μιλώντας από τη Μάλαγα της Ισπανίας, μετά τη λήξη των εργασιών της 25ης Συνόδου Γαλλίας – Ισπανίας, ο Francois Hollande τόνισε ότι «η άνοδος στην εξουσία των λαϊκιστών, των εθνικιστών και των εξτρεμιστών θα σηματοδοτήσει μεγαλύτερη αδυναμία στον έλεγχο της μετανάστευσης και λιγότερες εξαγωγές, λιγότερες επενδύσεις και επομένως λιγότερες θέσεις εργασίας».
«Ποια είναι η αναφορά τους, ποιο είναι το πρότυπό τους;.
Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. (Donald Trump) και ο Πρόεδρος της Ρωσίας (Vladimir Putin) που δεν αποτελούν πρότυπα της Ευρώπης.
Ποια είναι η επιθυμία τους για (την επίλυση) της κρίσης στη Συρία: να ενισχύσουν τον Bashar al-Assad;», διερωτήθηκε ο κ. Hollande, συμπληρώνοντας:
«Η έξοδος από την Ευρώπη που προτείνουν οι εθνικιστές θα σηματοδοτούσε την οπισθοχώρηση, το τέλος των ανταλλαγών, μια επίπλαστη κυριαρχία που θα μεταφραζόταν σε απώλεια θέσεων εργασίας, (μείωση) της ανάπτυξης και (καταστολή) των ελευθεριών
Στο όνομα της Ευρώπης, της Ευρώπης που έχουμε οικοδομήσει εδώ και 60 χρόνια, στο όνομα της Γαλλίας, των συμφερόντων της, πρέπει να απορρίψουμε αυτές τις λύσεις που θα αποδυνάμωναν την επιρροή της χώρας μας τα δικαιώματα, την προστασία, τις ελευθερίες και τις δυνατότητες στους τομείς της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας».
Αναφερόμενος στην κρίση με τα ενυπόθηκα δάνεια που έπληξε την παγκόσμια οικονομία το 2008, ο Πρόεδρος της Γαλλίας επέκρινε με δριμύτητα τον Αμερικανό Πρόεδρο, χωρίς να τον κατονομάσει:
«Οι κρίσεις δεν προέρχονται από το πουθενά, προέρχονται από έναν συγκεκριμένο αριθμό συμπεριφορών, υπερβολικής χαλαρότητας, απορρυθμίσεων, εκείνων που θέλουν, εκ νέου, να εισαγάγουν στις Η.Π.Α.».
Από την πλευρά του, ο Ισπανός πρωθυπουργός Marriano Rajoy εκανε μία εκτενή αναφορά στα επιτεύγματα της Ε.Ε., εκτιμώντας από την πλευρά του τα λαϊκιστικά κόμματα δεν θα καταφέρουν να προκαλέσουν τον κατακερματισμό της Ευρώπης:
«Πιστεύω πως όχι, ειλικρινά όχι, αυτό δεν θα συμβεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης