Διεθνή

Moody's: Αναβαθμίζει τις προοπτικές της ρωσικής οικονομίας από «αρνητικές» σε «ουδέτερες» - Διατηρεί βαθμολογία «Ba1»

Moody's: Αναβαθμίζει τις προοπτικές της ρωσικής οικονομίας από «αρνητικές» σε «ουδέτερες» - Διατηρεί βαθμολογία «Ba1»
Όπως προβλέπει ο Moody's, το έλλειμμα του ρωσικού προϋπολογισμού εκτιμάται ότι θα μειώνεται κατά μια ποσοστιαία μονάδα ως προς ΑΕΠ ανά έτος, από το 2017 μέχρι το 2019
Σε «σταθερές» από «αρνητικές» αναβάθμισε τις προοπτικές επαναξιολόγησης της Ρωσίας (ως εκδότη ομολόγων) ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's σήμερα Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017, επιβεβαιώνοντας την αξιολόγηση της χώρας με «Ba1».
Βασική αιτία της αναβάθμισης των ρωσικών οικονομικών προοπτικών είναι η εφαρμογή μιας στρατηγικής μεσοπρόθεσμης (τριετούς) δημοσιονομικής σύγκλισης της Ρωσίας, η οποία αναμένεται να μειώσει την εξάρτηση των δημοσίων εσόδων της από τα έσοδα των τομέων πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και να επιτρέψει τη σταδιακή αποκατάσταση των συναλλαγματικών της αποθεμάτων εκτάκτου ανάγκης.
Όπως αναφέρει ο Moody's, επιπλέον, η ρωσική οικονομία ανακάμπτει μετά από σχεδόν διετή ύφεση, ενώ παράλληλα σταθεροποιείται μακρο-οικονομικά.
Ο συνδυασμός των δύο αυτών παραγόντων μειώνει κατά τον διεθνή οίκο την πιθανότητα επιστροφής της ύφεσης στη Ρωσία, επιτρέποντας την αναβάθμιση των προοπτικών της.
Για τον διεθνή οίκο, ζητήματα που προς το παρόν δεν επιτρέπουν την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ρωσίας περιλαμβάνουν την υψηλή έκθεση της χώρας σε γεωπολιτικούς κινδύνους, που μάλιστα ενδέχεται να έχουν αρνητική αλυσιδωτή πρόκληση μεταβλητότητας στην πραγματική οικονομία.
Όπως προβλέπει ο Moody's, το έλλειμμα του ρωσικού προϋπολογισμού εκτιμάται ότι θα μειώνεται κατά μια ποσοστιαία μονάδα ως προς ΑΕΠ ανά έτος, από το 2017 μέχρι το 2019, κάτι που θα περιορίσει το ρυθμό αύξησης του δημοσίου χρέους της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης