Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Erian: Μπήκαμε στην 3η φάση του ράλι στις αγορές - Επικρατεί νευρικότητα λόγω των πολιτικών του Trump

El Erian: Μπήκαμε στην 3η φάση του ράλι στις αγορές - Επικρατεί νευρικότητα λόγω των πολιτικών του Trump
Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz σχολιάζει τις έντονες διακυμάνσεις στις αμερικανικές αγορές
Την πορεία των αμερικανικών αγορών μετά τις εκλογές και τη νίκη-έκπληξη του Donald Trump σχολιάζει ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Mohamed El-Erian, σε άρθρο του στο Bloomberg.
Όπως τονίζει η πορεία των αμερικανικών αγορών μετά τις εκλογές βασίστηκε κυρίως στην πολιτική.
Πρώτα οι τιμές των μετοχών εκτοξεύθηκαν, μετά διαπραγματεύονταν σε ένα στενό εύρος τιμών, ενώ τώρα έχουν εισέλθει σε μια περίοδο μεγάλης μεταβλητότητας λόγω των ανησυχιών εάν η πολιτική της νέας κυβέρνησης θα οδηγήσει σε άνοδο του πληθωρισμού ή σε στασιμοπληθωρισμό.
«Το που θα καταλήξουμε θα είναι αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης» σχολιάζει ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι πλέον οι αγορές διανύουν την τρίτη φάση του ράλι που προκάλεσε η νίκη του Trump, τη φάση δηλ. της νευρικότητας.
«Μετά την ορκωμοσία, οι αγορές έγιναν πιο νευρικές, με έντονες διακυμάνσεις, ανάλογα με τους τελευταίους πολιτικούς δείκτες» επισημαίνει.
Για παράδειγμα, από τη μία πλευρά, το ενδεχόμενο περιορισμού των κανονισμών οδήγησε τον Dow Jones άνω των 20.000 μονάδων.
Από την άλλη πλευρά, όμως, οι ανησυχίες για τον προστατευτισμό αλλά και η ταξιδιωτικών απαγόρευση που επέβαλε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ οδήγησε τις μετοχές σε χαμηλότερα επίπεδα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το πως θα κινηθούν οι αγορές από εδώ και πέρα είναι θέμα της πολιτικής τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς.
«Θα περιοριστώ σε μια απλή παρατήρηση: Αφού περίμεναν υπομονετικά για αρκετό διάστημα, οι αγορές τώρα είναι πολύ νευρικές και οδηγούνται σε μια περίοδο μεγάλης αστάθειας για τους εμπόρους και τους επενδυτές» καταλήγει ο El-Erian.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης