Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην BlackRock έπιασε δουλειά ως σύμβουλος ο Βρετανός πρώην ΥΠΟΙΚ George Osborne

tags :
Στην BlackRock έπιασε δουλειά ως σύμβουλος ο Βρετανός πρώην ΥΠΟΙΚ George Osborne
Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για την αμοιβή που θα λαμβάνει ο Osborne εργαζόμενος για μία από τις ισχυρότερες επενδυτικές εταιρείες του πλανήτη
Στη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού του πλανήτη -BlackRock - έπιασε δουλειά ο Βρετανός πρώην υπουργός Οικονομικών, George Osborne, με την ιδιότητα του ανώτερου συμβούλου μερικής απασχόλησης μια ημέρα την εβδομάδα.
Όπως ανέφερε ο Larry Fink, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κολοσσιαίας αμερικανικής εταιρείας - με υπό διαχείριση ενεργητικό άνω των 5 τρισ. δολαρίων - η BlackRock θέλει από τον Osborne «την εξαιρετική και πολύτιμη οπτική γωνία του για τα ζητήματα που επηρεάζουν τον κόσμο», η οποία υποτίθεται ότι θα βοηθήσει τους πελάτες της εταιρείας να επιτύχουν τους στόχους τους.
Σε αυτό το πλαίσιο, επικαλέστηκε τις ενέργειες του Osborne να βοηθήσει το Ηνωμένο Βασίλειο και την ομάδα των G20 χωρών να ανακάμψουν από τη χρηματο-οικονομική κρίση.
Σε ανακοίνωσή της, η BlackRock επεσήμανε, ότι ο Osborne αναλαμβάνει ρόλο συμβούλου σε ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής κατάστασης και στρατηγικής, κινεζικών οικονομικών μεταρρυθμίσεων και τάσεων όπως οι χαμηλές αποδόσεις και η επίδραση αυτών στον προγραμματισμό συνταξιοδότησης.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν θα εμπλακεί σε άσκηση πιέσεων προς τη βρετανική κυβέρνηση, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση της επενδυτικής εταιρείας.
Στην BlackRock ο Osborne θα βρεθεί μαζί με τον Rupert Harrison, πρώην σύμβουλό του στο βρετανικό υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος ανέλαβε ρόλο στρατηγιστή της εταιρείας το 2015.
Ο Osborne έπαυσε να είναι υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου τον Ιούλιο του 2016, μετά από εξαετή θητεία σε αυτό, στο πλαίσιο της νέας κυβέρνησης των Συντηρητικών στην οποία οδήγησε η επικράτηση του Brexit στο ιστορικό βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.
Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για την αμοιβή που θα λαμβάνει ο Osborne εργαζόμενος για μία από τις ισχυρότερες επενδυτικές εταιρείες του πλανήτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης