Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομιλία Trump: Ποτέ δεν θα απογοητεύσω τους Αμερικανούς – Η Αμερική θα αρχίσει να κερδίζει και πάλι

tags :
Ομιλία Trump: Ποτέ δεν θα απογοητεύσω τους Αμερικανούς – Η Αμερική θα αρχίσει να κερδίζει και πάλι
Θα εξαλείψουμε την τρομοκρατία από το πρόσωπο της Γης - (Οι Αμερικάνοι) μαζί θα αποφασίσουμε τη μοίρα των ΗΠΑ και του κόσμου
Σε υπερ-πατριωτικό τόνο κινήθηκε όπως αναμενόταν η ομιλία του νέου - από σήμερα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 - προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump αμέσως μετά την ορκωμοσία του, επιλέγοντας να υπενθυμίσει στους Αμερικανούς τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής που προεκλογικά και μετεκλογικά δεσμεύτηκε να ακολουθήσει, δίχως να προσφέρει νέα στοιχεία για αυτές.
Ο Trump μίλησε μεταξύ άλλων για το πώς θέλει να προσφέρει και πάλι εργασία στους Αμερικανούς - ιδιαίτερα όσους ζουν ξεχασμένοι από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ - αλλά και για το ότι θα επιδιώξει πάσει θυσία την επιστροφή εργοστασίων στις ΗΠΑ και την πραγματοποίηση επενδύσεων στο εσωτερικό της χώρας.
Έκανε λόγο για το τεράστιο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που έχει προαναγγείλει για όλες τις βασικές υποδομές της χώρας του, όπως οι δρόμοι, οι γέφυρες, τα αεροδρόμια, τα τραίνα, οι αγωγοί και τόσα άλλα.
«Υπερασπιστήκαμε τα σύνορα άλλων κρατών και όχι τα δικά μας, κάναμε άλλες χώρες πλούσιες ενώ η δική μας έχει υποστεί ρήγμα - Αυτό ανήκει στο παρελθόν, τώρα κοιτάζουμε το μέλλον», ξεκαθάρισε με λίγα λόγια ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, για να προσθέσει: «Όλοι έχουμε στις φλέβες μας το κόκκινο αίμα του πατριωτισμού - Η χώρα θα ανθίσει για άλλη μια φορά... Στον πατριωτισμό δεν υπάρχουν προκαταλήψεις».
Παράλληλα, δεσμεύτηκε να εξαλείψει την τρομοκρατία από προσώπου Γης και ότι θα καταστρέψει το Ισλαμικό Κράτος.
Σε μια ιδιαίτερη αποστροφή του λόγου του, ο Trump επεσήμανε με πάθος, ότι η νέα κυβέρνησή του «δεν θα ανεχθεί πολιτικούς που είναι μόνο λόγια και καθόλου πράξεις... Ήρθε η εποχή της δράσης», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το σκεπτικό του.
Επιχειρώντας να χτίσει γέφυρες προς πολίτες που διάκεινται επικριτικά απέναντι του, ο Trump τόνισε ότι οι Αμερικανοί πρέπει να έχουν το μυαλό τους ανοιχτό και να επιδιώκουν την αλληλεγγύη, για να επισημάνει πως κατά τη γνώμη του αποτελεί δικαίωμα του κάθε έθνους να βάζει πρώτο το δικό του συμφέρον και σε αυτό θα προσπαθήσει να αποτελέσει το παράδειγμα στον υπόλοιπο κόσμο.
«Ο όρκος μου σημαίνει πίστη σε σας», ανέφερε απευθυνόμενος στον λαό των ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι τώρα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ελέγχεται και πάλι από τον λαό.
«Μαζί θα αποφασίσουμε τη μοίρα των ΗΠΑ και του κόσμου», είπε στους Αμερικανούς πολίτες ο νέος πρόεδρός τους, για να προειδοποιήσει ότι μαζί θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις, στις οποίες όμως θα αντεπεξέλθουν.
«Ποτέ δεν θα σας απογοητεύσω – Η Αμερική θα αρχίσει να κερδίζει και πάλι όπως ποτέ στο παρελθόν», υποσχέθηκε στους Αμερικανούς ο Trump, προσθέτοντας ότι «ένα νέο όραμα θα βγει από αυτή τη χώρα [ΗΠΑ]», για να τονίσει στο γνωστό του μοτίβο: «Η Αμερική πάνω απ΄ όλα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης