Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (Βρετανός ΥΠΟΙΚ): Για το Brexit φταίει ο πρώην πρωθυπουργός Tony Blair

Hammond (Βρετανός ΥΠΟΙΚ): Για το Brexit φταίει ο πρώην πρωθυπουργός Tony Blair
«Η κυβέρνηση του Tony Blair μας είχε πει να περιμένουμε 30 χιλ. μετανάστες και μας ήρθαν 300 χιλ. μετανάστες» από την ανατολική Ευρώπη το 2004-2005
Για το Brexit φταίει ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός Tony Blair, αν πιστέψουμε την περίεργη αυτή δήλωση στην οποία προέβη ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond, σήμερα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017.
Μιλώντας στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Sky News από το Νταβός της Ελβετίας όπου βρίσκεται για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Hammond κατηγόρησε τον Blair, ότι ήταν υπεύθυνος για το ανεύθυνο ξεκίνημα μιας πλημμυρίδας μεταναστών από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς το Ηνωμένο Βασίλειο.
Συγκεκριμένα, όπως είπε, η απόφαση του Blair το 2004 να μην επιβάλλει μεταβατικό καθεστώς (περιορισμένων) εισροών εργαζομένων από τις νέες χώρες-μέλη της Ε.Ε. στην ανατολική Ευρώπη, άλλαξε για πάντα τη στάση της κοινής γνώμης απέναντι στην ελευθερία μετακίνησης εντός της Ε.Ε..
Πάντα σύμφωνα με τον Hammond, το αποτέλεσμα ήταν, ότι οι εισροές οικονομικών μεταναστών από αυτές τις χώρες το 2004-2005 αποδείχθηκαν πολύ μεγαλύτερες από αυτές που προέβλεπε η βρετανική κυβέρνηση.
«Η κυβέρνηση του Tony Blair μας είχε πει να περιμένουμε 30 χιλ. μετανάστες και μας ήρθαν 300 χιλ. μετανάστες», όπως τόνισε ο Βρετανός υπουργός, σύμφωνα με τον οποίο ο Blair δεν προστάτευσε τη βρετανική κοινωνία από τον υπερβολικό αριθμό νέων μεταναστών, με αποτέλεσμα τη σταδιακή αλλαγή στάσης της απέναντι στo ίδιο το ζήτημα της μετανάστευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης