Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Εν μέσω αντιδράσεων προχωρά η μεταρρύθμιση του Συντάγματος

Τουρκία: Εν μέσω αντιδράσεων προχωρά η μεταρρύθμιση του Συντάγματος
Άλλα τέσσερα άρθρα εγκρίθηκαν από το Τουρκικό Κοινοβούλιο
Παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης η Συνταγματική μεταρρύθμιση στην Τουρκία, η οποία αναμένεται να δώσει αυξημένες εξουσίες στον πρόεδρο Erdogan, προχωρά κανονικά.
Χθες το Τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε άλλα τέσσερα άρθρα.
Συνολικά έχουν ψηφιστεί τα 11 από τα 18 άρθρα, ενώ τα υπόλοιπα να εκτιμάται ότι θα ψηφιστούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις θα δώσουν υπερεξουσίες στον πρόεδρο Erdogan, εξέλιξη που όπως λένε θα εδραιώσουν τον αυταρχισμό στην άσκηση της εξουσίας, καθώς όπως τονίζουν ο Erdogan θα μπορεί να παραμείνει στην εξουσία έως το 2029.
Η κυβέρνηση απορρίπτει τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι με την ολοκλήρωση της συνταγματικής μεταρρύθμισης, θα μπορούν να σχηματίζονται πιο ισχυρές κυβερνήσεις.
Πάντως, η διαδικασία προχωρά εν μέσω έντονων αντιδράσεων από την αντιπολίτευση.
Στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συζήτησης η ανεξάρτητη βουλευτής, Αϊλίν Ναζλιάκα, έβαλε χειροπέδες στα χέρια της, ενώ ήταν στο βήμα του Κοινοβουλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών, προκαλώντας αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος AKP και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης