Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barkindo (ΟΠΕΚ): Απίθανο να αυξηθεί η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου μετά το α' 6μηνο του 2017

Barkindo (ΟΠΕΚ): Απίθανο να αυξηθεί η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου μετά το α' 6μηνο του 2017
Ο Νιγηριανός αξιωματούχος εκτίμησε ότι η παγκόσμια παραγωγή θα παραμείνει «παγωμένη» το β΄ εξάμηνο του 2017 στα επίπεδα της συμφωνίας του ΟΠΕΚ
«Απίθανο» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να αυξηθεί η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου μετά τη λήξη της συμφωνίας των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ και άλλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών ο πρόεδρος του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγικών Κρατών Mohammed Barkindo.
Ο Νιγηριανός αξιωματούχος μιλώντας σήμερα (19/1) σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του Παγκόσμιου Φόρουμ Ενέργειας στο Νταβός της Ελβετίας, εκτίμησε ότι η παγκόσμια παραγωγή θα παραμείνει «παγωμένη» το β΄ εξάμηνο στα επίπεδα της συμφωνίας του ΟΠΕΚ.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να αυξηθεί η παγκόσμια παραγωγή μετά τη λήξη της συμφωνίας στις 30 Ιουνίου 2017, ο Barkindo είπε χαρακτηριστικά ότι «αυτός ο κίνδυνος δεν υφίσταται καν αυτή τη στιγμή».
Ο επικεφαλής του ΟΠΕΚ τόνισε ότι η συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής είναι «ιστορική», όχι μόνο για το γεγονός ότι εφαρμόζεται, αλλά και για τον μεγάλο αριθμό των χωρών που συμμετέχουν σε αυτήν.
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να επεκταθεί η συμφωνία και πέραν του α΄ εξαμήνου του 2017, ο κ. Barkindo επεσήμανε, ότι για να αποφασιστεί κάτι τέτοιο, πρέπει πρώτα να συνέλθουν και πάλι όλα τα κράτη που συμμετέχουν στην ισχύουσα συμφωνία και να αξιολογήσουν τα αποτελέσματά της.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης