Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σταθερά πρώτη στις δημοσκοπήσεις η Le Pen με 26,5% έναντι 25% του Fillon

Γαλλία: Σταθερά πρώτη στις δημοσκοπήσεις η Le Pen με 26,5% έναντι 25% του Fillon
H Le Pen έχει δεσμευτεί ότι θα οδηγήσει τη Γαλλία άμεσα σε δημοψήφισμα προκειμένου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Σταθερά πρώτη φαίνεται οτι παραμένει στις δημοσκοπήσεις η Marine Le Pen η οποία προηγείται με 1,5 μονάδα από τον άλλοτε γάλλο πρωθυπουργό F. Fillon.
Σύμφωνα με την έρευνα, την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο φαίνεται ότι έχει εξασφαλίσει η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Marine Le Pen, η οποία έχει δεσμευτεί ότι θα οδηγήσει τη Γαλλία άμεσα σε δημοψήφισμα, προκειμένου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Le Pen συγκεντρώνει ποσοστό 26,5%, έναντι 25% του επικεφαλής του ρεπουμπλικανικού κόμματος Fillon.
Ωστόσο, ο τελευταίος πιστεύεται ότι θα επικρατήσει με διαφορά στον δεύτερο γύρο, καθώς θα τύχει της υποστήριξης των δημοκρατικών και φιλοευρωπαϊκών κομμάτων.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, στον δεύτερο γύρο και σε περίπτωση που υπάρχει αναμέτρηση μεταξύ Fillon - Le Pen, ο πρώτος θα λάβει ποσοστό 64%, έναντι 36% της εκπροσώπου του ακροδεξιού κόμματος.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Emmanuel Macron συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά, καθώς κυμαίνεται από 17% έως 20% και δεν αποκλείεται να εξελιχθεί στην έκπληξη της εκλογικής διαδικασίας.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι σε περίπτωση «μονομαχίας» Fillon - Macron στον δεύτερο γύρο, οριακά νικητής δείχνει να αναδεικνύεται ο Macron, με ποσοστό 52%, έναντι 48% του πρώην πρωθυπουργού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης