Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Δεν θα φιλοξενήσει επιπλέον πρόσφυγες η Γαλλία αν εκλεγεί πρόεδρος ο Fillon

Le Monde: Δεν θα φιλοξενήσει επιπλέον πρόσφυγες η Γαλλία αν εκλεγεί πρόεδρος ο Fillon
Τους 11 πρώτους μήνες του 2016 η Γαλλία έκανε δεκτές 78 χιλιάδες αιτήσεις ασύλου, έναντι 280 χιλιάδων της Γερμανίας
Ο υποψήφιος με τη δεξιά παράταξη, Francois Fillon, δήλωσε ότι δεν θα δεχτεί σε καμία περίπτωση να φιλοξενήσει η Γαλλία περισσότερους πρόσφυγες, όπως αναφέρει η Le Monde.
Κάτι που αποκάλυψε με δηλώσεις ο πρώην συνυποψήφιός του Bruno Le Maire.
"Ως πρόεδρος ο Fillon δεν θα δεχτεί περισσότερους πρόσφυγες από το ποσοστό που αναλογεί στη Γαλλία, διότι η χώρα δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο πολιτικά και οικονομικά".
Στους πρώτους 11 μήνες του 2016 η Γαλλία έκανε δεκτές περίπου 78 χιλιάδες αιτήσεις ασύλου, που συνιστούν αύξηση κατά 10% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2015.
Η Γερμανία από την πλευρά της φιλοξένησε στο ίδιο διάστημα 280 χιλιάδες αιτούντες ασύλου, έναντι του ρεκόρ των 890 χιλιάδων το 2015, όταν η Merkel υιοθέτησε την πολιτική των ανοιχτών θυρών για τους πρόσφυγες από τη Συρία.
Ο Fillon που είναι το φαβορί για να διαδεχτεί τον Hollande θα συναντηθεί στις 23 Ιανουαρίου 2017 με τη Merkel στο Βερολίνο και ο Bruno Le Maire είναι τις τελευταίες μέρες στη γερμανική πρωτεύουσα για να προετοιμάσει τη συνάντηση.
Η Merkel παραπονιέται συχνά για μία έλλειψη στήριξης από τους Ευρωπαίους εταίρους της στο προσφυγικό, υποστηρίζοντας ότι "χρειαζόμαστε μία κοινή ευθύνη για τις ανθρωπιστικές υποχρεώσεις μας, η οποία προς το παρόν λείπει από την ΕΕ".
Ένας άλλος Γάλλος υποψήφιος, ο Emmanuel Macron με την ευκαιρία μίας επίσκεψής του την Τρίτη 17/1 στο Βερολίνο είπε ότι "πρέπει να σώσουμε τις κοινές μας αξίες και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για τους πρόσφυγες που υποφέρουν".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης