Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN Money: Σε επίπεδα ρεκόρ η παγκόσμια ανεργία το 2017 - Στασιμότητα στους μισθούς

CNN Money: Σε επίπεδα ρεκόρ η παγκόσμια ανεργία το 2017 - Στασιμότητα στους μισθούς
Σχεδόν το 50% των ανέργων στην Ευρώπη και το 25% στις ΗΠΑ αναζητούν θέση εργασίας περισσότερο από ένα εξάμηνο
Σε επίπεδα ρεκόρ θα ανέλθει η παγκόσμια ανεργία το 2017, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (International Labour Organization - ILO), που επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο CNN Money.
Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανέργων σε παγκόσμιο επίπεδο θα αγγίξει τα 200 εκατομμύρια, ενώ και αυτοί που έχουν δουλειά δε θα πρέπει να ελπίζουν σε αύξηση μισθού…
Ο αριθμός των ανέργων αναμένεται να αυξηθεί κατά 3,4 εκατ. το 2017 και κατά 2,7 εκατ. το 2018, διότι το εργατικό δυναμικό ενισχύεται με ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.
«Η οικονομική ανάπτυξη συνεχίζει να απογοητεύει», ανέφερε ο Guy Ryder, διευθυντής του ILO, προσθέτοντας πως «εξυφαίνεται μια ανησυχητική εικόνα για την παγκόσμια οικονομία και την ικανότητά της να δημιουργήσει αρκετές θέσεις εργασίας, πόσο μάλλον ποιοτικές θέσεις εργασίας».
Σε έτερη έκθεση το ILO συμπεραίνει ότι ο ρυθμός αύξησης των μισθών, σε παγκόσμιο επίπεδο, αν ληφθεί υπόψη και ο πληθωρισμός, έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 4 ετών το 2015, χρονιά για την οποία υπάρχουν τα πιο πρόσφατα στοιχεία.
Η αύξηση των μισθών στις ανεπτυγμένες οικονομίες, όπως στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, δεν ήταν αρκετή για να εξισορροπήσει τις μειώσεις στον υπόλοιπο κόσμο.
Ο αριθμός των ανθρώπων που δουλεύουν αλλά παραμένουν σε συνθήκες φτώχειας είναι υψηλός.
Οι μισοί εργαζόμενοι στην Ασία και σχεδόν τα 2/3 των εργαζομένων στην υποσαχάρια Αφρική διαβιούν σε συνθήκες εξαιρετικής ή ήπιας φτώχειας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ILO.
Αξίζει να αναφερθεί πως στις αναπτυσσόμενες οικονομίες - κυρίως στη Λατινική Αμερική - θα καταγραφούν οι μεγαλύτερες αυξήσεις στην ανεργία το 2017.
Και αν και αναμένεται πτώση της ανεργίας στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, αυτή θα είναι αργή και ανώμαλη.
Σύμφωνα με το ILO, η μακροχρόνια ανεργία καθίσταται μεγάλο πρόβλημα για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.
Σχεδόν το 50% των ανέργων στην Ευρώπη και το 25% στις ΗΠΑ αναζητούν θέση εργασίας περισσότερο από ένα εξάμηνο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης