Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Τα αποθέματα πετρελαίου θα μειωθούν κατά το β΄ τρίμηνο του 2016

ΟΠΕΚ: Τα αποθέματα πετρελαίου θα μειωθούν κατά το β΄ τρίμηνο του 2016
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Mohammed Barkindo εμφανίστηκε αισιόδοξος πως όλες οι χώρες θα υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις της συμφωνίας
Την εκτίμησή του ότι τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου θα μειωθούν κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για μείωση παραγωγής, εξέφρασε σήμερα (12/) ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Mohammed Barkindo, μιλώντας σε δημοσιογράφους στα πλαίσια συνεδρίου.
Συγκεκριμένα, ο Barkindo δεν έθεσε κάποιο συγκεκριμένο στόχο, αναφορικά με τις τιμές στις οποίες θα κινηθεί το πετρέλαιο εντός του 2017, ωστόσο τόνισε ότι επιθυμεί τιμές οι οποίες θα στηρίξουν τις επενδύσεις στη βιομηχανία πετρελαίου.
Παράλληλα, επανέλαβε το γεγονός ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία θα πραγματοποιήσουν ξανά επίσημη συνάντηση τον Μάιο, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο νέων μειώσεων στην παραγωγή, και το κατά πόσο αυτές θα χρειαστούν.
Ερωτηθείς για το αν η πλευρά του Ιράκ θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για μείωση της παραγωγής, ο Barkindo δήλωσε ότι συναντήθηκε με αξιωματούχους της χώρας και ότι δε βλέπει κάποιο λόγο να αμφιβάλει για το εν λόγω ζήτημα.
"Είμαι αισιόδοξος ότι οι παραγωγοί εντός και εκτός ΟΠΕΚ θα δεσμευτούν πλήρως στη συμφωνία", υπογράμμισε ο Γ.Γ. του Οργανισμού, προσθέτοντας παράλληλα ότι "είναι νωρίς ακόμα για να συζητάμε εάν η συμφωνία χρειαστεί να παραταθεί για πάνω από έξι μήνες".
Να σημειώσουμε ότι οι δηλώσεις του Barkindo έρχονται εν μέσω μίας περιόδου όπου η παραγωγή αμερικανικού αργού αυξάνεται με σημαντικούς ρυθμούς, θέτοντας εμπόδια στα σχέδια του ΟΠΕΚ για μείωση της παγκόσμιας υπερπροσφοράς πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης