Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Άνοδος 100% για τη μετοχή της Revoil μετά την πώληση της Ariston και των εγκαταστάσεων στην Καβάλα

tags :
Άνοδος 100% για τη μετοχή της Revoil μετά την πώληση της Ariston και των εγκαταστάσεων στην Καβάλα
Η εγκατάλειψη ζημιογόνων δραστηριοτήτων και η πώληση περιουσιακών στοιχείων για τη μείωση του δανεισμού, έτυχαν θετικής υποδοχής από την επενδυτική κοινότητα
Θετικά φαίνεται πως αποτίμησε όλο το προηγούμενο διάστημα την πώληση από τη Revoil της Άριστον και των εγκαταστάσεων στην Καβάλα, η αγορά.
Η μετοχή πλέον έχει ενισχυθεί κατά 100% από την ημέρα που η εταιρεία ανακοίνωσε την πώληση στη Motor Oil των εγκαταστάσεων στην Καβάλα και η αποτίμηση έχει μόλις ξεπεράσει τα 14 εκατ. ευρώ.
Ο τερματισμός της δραστηριότητας στην ποντοπόρο ναυτιλία, η οποία επηρέασε σημαντικά των ισολογισμό της εισηγμένης τα τελευταία έτη και ουσιαστικά βύθισε τη μετοχή, δίνει τώρα άλλη προοπτική στην εταιρεία, αφού η βασική δραστηριότητα, η εμπορία καυσίμων, είναι κερδοφόρα.
Παράλληλα, και μένει να φανεί στα αποτελέσματα, πρόκειται να μειωθεί σημαντικά ο δανεισμός και το κόστος χρηματοδότησης, βελτιώνοντας τα περιθώρια της κερδοφορίας.
Υπενθυμίζεται πως το 2016 ο όμιλος είχε ζημιές 29,4 εκατ. ευρώ από ζημιές 4 εκατ. ευρώ το 2015.
Τα EBITDA αν δεν προσμετρηθεί η επίπτωση από την αποτίμηση και την πώληση περιουσιακών στοιχείων ήταν θετικά κατά 6,8 εκατ. ευρώ, ενώ αν δεν προσμετρηθεί η ποντοπόρος τότε αυτό ανέρχεται στα 8,1 εκατ. ευρώ.
Η μητρική χωρίς τα έκτακτα θα είχε κέρδη 600 χιλ. ευρώ.
Πάντως, η ζημιά από την ποντοπόρο δεν επηρέασε την καθαρή θέση λόγω της απόφασης της εταιρείας να αναπροσαρμόσει την αξία των ακινήτων της και ουσιαστικά να μηδενίσει τη ζημιά με αυτήν την κίνηση.
Η πώληση των εγκαταστάσεων στην Καβάλα θα βάλει τμηματικά στα ταμεία της εταιρείας 15 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2016, τα μακροπρόθεσμα δάνεια ήταν ύψους 13,3 εκατ. ευρώ και τα βραχυπρόθεσμα 35 εκατ. ευρώ.
Αυτό σημαίνει πως θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά το ύψος του συνολικού τραπεζικού δανεισμού και των τόκων που είχαν διαμορφωθεί στα 4,9 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία έχει ένα άσσο πλέον για να διαπραγματευτεί με τις τράπεζες και να πετύχει καλύτερους όρους.
Προφανώς και αυτήν την αλλαγή σελίδας βλέπει η αγορά με τους επενδυτές να έχουν διπλασιάσει την αξία της μετοχής από την ημέρα που ανακοινώθηκε η πώληση της Ariston και η πώληση των εγκαταστάσεων στην Καβάλα.
Από τα 0,32 ευρώ ο τίτλος έχει βρεθεί στα 0,65 ευρώ με σχετικά βελτιωμένες συναλλαγές σε σύγκριση με τα δεδομένα της μετοχής ή της πορείας του όγκου κατά τους πρώτους μήνες του 2017.  

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης