Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του ΧΑΑ με το Χρηματιστήριο και το Κεντρικό Αποθετήριο της Τεχεράνης

tags :
Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του ΧΑΑ με το Χρηματιστήριο και το Κεντρικό Αποθετήριο της Τεχεράνης
Τα Μνημόνια υπογράφηκαν από τον κ. Λαζαρίδη, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Χρηματιστηρίου της Τεχεράνης και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Αποθετηρίου του Ιράν
Επίσημη επίσκεψη το διήμερο 11-12/7 πραγματοποίησαν στην Τεχεράνη στελέχη του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας μεταξύ του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Ελληνικού Κεντρικού Αποθετηρίου Τίτλων με το Χρηματιστήριο και το Κεντρικό Αποθετήριο της Τεχεράνης.
Τα Μνημόνια Συνεργασίας υπογράφηκαν από το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτη Λαζαρίδη, από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Χρηματιστηρίου της Τεχεράνης, κ. Hassan Ghalibaf Asl και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Αποθετηρίου του Ιράν, κ. Mohammadreza Mohseni.
Παράλληλα, η αποστολή συμμετείχε στην 9η Διεθνή Έκθεση Χρηματιστηριακών Συναλλαγών, Τραπεζικής και Ασφάλισης, FINEX 2016.
Η Έκθεση βρίσκεται σε εξέλιξη από 10 έως 13 Ιουλίου στην Τεχεράνη και σκοπεύει στην ενθάρρυνση πολυεθνικών εταιρειών να επενδύσουν στο Ιράν επιδιώκοντας να κάνει τους συμμετέχοντες περισσότερο οικείους με τους οικονομικούς και χρηματοοικονομικούς μηχανισμούς του Ιράν καθώς και το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Έκθεσης με θέμα:
«Η κεφαλαιαγορά του Ιράν: Αποτελεσματικά χρηματοοικονομικά εργαλεία και υψηλής απόδοσης αγορές».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης καθώς και ο Β’ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Ξενοφών Αυλωνίτης, συμμετείχαν ως ομιλητές.
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμο στο σύνδεσμο.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου της FINEX 2016 συμμετείχαν επίσης η κα Ελένη Κορίτσα Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της Eurobank Αsset Management ΑΕΔΑΚ, ο κ. Σπύρος Κυρίτσης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ), και ο κ. Νίκος Πορφύρης, Αναπληρωτής Επιτελικός Διευθυντής Λειτουργιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης