Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το ευρώ μπορεί να δέχεται πιέσεις, αλλά δεν θα καταρρεύσει, συναινούν Goldman Sachs, Westpac και Standard Chartered - Θα υποχωρήσει έως και τα 1,18 δολ - Αβέβαιο το πότε θα ανακάμψει...

Το ευρώ μπορεί να δέχεται πιέσεις, αλλά δεν θα καταρρεύσει, συναινούν Goldman Sachs, Westpac και Standard Chartered - Θα υποχωρήσει έως και τα 1,18 δολ - Αβέβαιο το πότε θα ανακάμψει...
To ευρώ μπορεί να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις το τελευταίο διάστημα και να καταγράφει ισχυρότατες απώλειες, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα 2 ετών, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το επόμενο στάδιο είναι η κατάρρευσή του.
Σε αυτό συναινεί μεγάλη μερίδα αναλυτών, η οποία και παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις αναφορικά με την πορεία της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.  
"Η πιθανότητα το ευρώ να ανακάμψει, αλλά και ο χρόνος που μπορεί αυτό να γίνει χαρακτηρίζονται από μεγάλη αβεβαιότητα. Κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να αποφανθεί αν και πότε το ευρώ θα ανακάμψει", σχολιάζουν στην τελευταία έκθεσή τους για τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα οι αναλυτές της Goldman Sachs, Thomas Stolper, Robin Brooks, Themistoklis Fiotakis, Fiona Lake, Constantin Burgi και George Cole.
Kατά τους ίδιους, καίρια ζητήματα για την... επόμενη μέρα του ενιαίου νομίσματος δεν αποκλείεται να επιλυθούν στα μέσα του επόμενου έτους, 2013.
Σύμφωνα με τη Goldman, είναι εξαιρετικά δύσκολο να καθοριστεί ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πως οι επικείμενες πολιτικές εξελίξεις θα επηρεάσουν την πορεία του ευρώ.  
"Το ευρώ έχει ανταπεξέλθει στις μέχρι τώρα πιέσεις", σχολιάζει από την πλευρά του ο Sean Callow, αναλυτής της Westpac.
Κατά τον Callow, το ευρώ έχει επιδείξει μεγάλη ανθεκτικότητα. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι επενδυτές, με bearish διαθέσεις, θα απογοητευτούν.
Από την πλευρά του ο Callum Henderson, επικεφαλής αναλυτής της Standard Chartered προβλέπει πως το ευρώ θα χάσει το ψυχολογικό όριο των 1,20 δολαρίων εντός των επόμενων μηνών, υποχωρώντας έως τα επίπεδα των 1,18 δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης