Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Οι επενδύσεις στην Ελλάδα δεν φέρνουν και προσλήψεις εργαζομένων – 10 νέες θέσεις εργασίας στην Coca Cola και 4 στην Παπαστράτος

tags :
Οι επενδύσεις στην Ελλάδα δεν φέρνουν και προσλήψεις εργαζομένων – 10 νέες θέσεις εργασίας στην Coca Cola και 4 στην Παπαστράτος

"Επί της παρούσης στόχος είναι να διασφαλίσουμε τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας"

Tελικά όπως φαίνεται οι μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα, τουλάχιστον από πλευράς δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, δεν είναι τόσο αισιόδοξες όσο παρουσιάζονται.
Η χθεσινή επένδυση που ανακοίνωσε η Coca Cola για την δημιουργία νέου Κέντρου Διαδραστικής Επικοινωνίας Πολιτών για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη στην Αθήνα, αφορά την δημιουργία μόλις 10 νέων θέσεων εργασίας μέχρι το 2015, ενώ τέσσερις μόλις προσλήψεις έχουν γίνει από την καπνοβιομηχανία Παπαστράτος για την μεγάλη επένδυση της στο Αγρίνιο.
Ειδικότερα όταν, τον περασμένο Αύγουστο, ανακοινώθηκε (μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου) ότι η "Philip Morris" σκοπεύει να μετατρέψει τις αποθήκες καπνού της εταιρείας "Παπαστράτος", στο Αγρίνιο, σε πανευρωπαϊκό κέντρο αποθήκευσης καπνού ανατολικού τύπου, οι προσδοκίες για ενίσχυση της απασχόλησης στην περιοχή ήταν μεγάλες.
Όμως όπως δήλωσε, ο Γενικός Δ/ντης Εταιρικών Υποθέσεων της Παπαστράτος, Ιάκωβος Καργαρώτος στον Αχελώο ΤV: “Επι της παρούσης στόχος είναι να διασφαλίσουμε τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας και εν συνεχεία προϊόντος του σχεδίου και αναλογα με τις εποχικές ανάγκες να κάνουμε τις σχετικές προσλήψεις”. Συμφωνα με πληροφορίες τον τελευταίο μήνα και ενώ έχει ξεκινήσει σταδιακά η επένδυση, η εταιρεία προχώρησε στη διαδικασία επιλογής για την πρόσληψη του απαιτούμενου εργατικού δυναμικού.
Οι πληροφορίες, λοιπόν, κάνουν λόγο για τέσσερις συνολικά θέσεις που θα καλυφθούν και που συγκεκριμένα αφορούν δύο θέσεις οδηγών κλαρκ κι άλλες δύο εργατικού προσωπικού.    
Να σημειωθεί ότι οι αποθήκες του Αγρινίου καλύπτουν 58.000 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκονται σε έκταση 250.000 τετραγωνικών μέτρων. Η μετατροπή τους σε logistics hub ξεκίνησε από τις αρχές Σεπτεμβρίου με την παραλαβή των πρώτων 500 τόνων καπνού από τη Βουλγαρία και αναμένεται να ολοκληρωθεί με τις αγορές καπνών το 2014, όταν περίπου 15.000 τόνοι καπνών θα διακινούνται μέσω Αγρινίου.

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης