Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυξάνει τις τιμές – στόχους για το χρυσό και το ασήμι η Credit Agricole

Αυξάνει τις τιμές – στόχους για το χρυσό και το ασήμι η Credit Agricole
Η επιτάχυνση της αμερικανικής οικονομίας θα δώσει ώθηση στην τιμή των πολύτιμων μετάλλων. Αυτό ισχυρίζεται ο Robin Bhar, σύμβουλος της αγοράς των πολύτιμων μετάλλων για λογαριασμό της Credit Agricole.
Η γαλλική τράπεζα διόρθωσε τις εκτιμήσεις της για την τιμή του χρυσού σε βάθος τριμήνου στις αρχές Δεκέμβρη. Συγκεκριμένα, ανέβασε την τιμή στόχο από τα 1.300 στα 1.400 δολάρια ανά ουγγιά.
Τώρα προβαίνει σε διορθώσεις προς τα επάνω στις εξάμηνες και ετήσιες προβλέψεις. Η Credit Agricole βλέπει το χρυσό στα 1.375 δολάρια ανά ουγγιά από τα 1.100 δολάρια ανά ουγγιά που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη. Να σημειωθεί ότι ο γαλλικός χρηματοπιστωτικός όμιλος ήταν από τους πλέον επιφυλακτικούς σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη για την ανοδική ορμή και τάση στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων όμως αλλάζει άποψη.
Ο Bhar εξηγεί: “Η αγορά των μετάλλων βρίσκει υποστήριξη από την αμερικανική οικονομία, η οποία εμφανίζει αύξηση της ρευστότητάς της και ανεβάζει τη ζήτηση. Οι επενδυτές ακολουθούν τη λογική του επενδυτικού καταφυγίου τόσο σε ό,τι αφορά το χρυσό, όσο και στο ασήμι αλλά και στην πλατίνα. Όσο εκτίθενται τα συμβόλαια χρυσού στην αμερικανική αγορά, τόσο μεγαλύτερη ζήτηση θα εξασφαλίζουν υπό το καθεστώς της οικονομικής ανάπτυξης. Η άνοδος της ζήτησης συνεπάγεται και άνοδο της τιμής”.
Η τιμή – στόχος για τον χρυσό σε ετήσια βάση διαμορφώνεται στα 1.275 δολάρια ανά ουγγιά από 1.000 που εμφάνιζε η προηγούμενη έκθεση της Credit Agricole ως πρόβλεψη.
Αντίστοιχα, οι τιμές – στόχος για το ασήμι βάσει της γαλλικής τράπεζας διαμορφώνονται ως εξής: στα 27 δολάρια ανά ουγγιά σε ορίζοντα τριμήνου, στα 23,5 δολάρια ανά ουγγιά σε χρονικό διάστημα 6 μηνών και στα 22,5 δολάρια ανά ουγγιά σε 12 μήνες.
Όπως και για τον χρυσό, όλες οι τιμές για το ασήμι αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω. Να μην παραλείπεται όμως ως δεδομένο η βασική θεώρηση της Credit Agricole ότι οι τιμές της αγοράς των πολύτιμων μετάλλων θα αποκλιμακωθούν σε βάθος χρόνου. Πάνω στη συγκεκριμένη υπόθεση εργασίας του γαλλικού ομίλου πραγματοποιούνται όλες οι προβλέψει που ανακοινώνονται μέσω των εκθέσεων.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης