Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Συστάσεις - κόλαφος από την Credit Agricole για το ευρώ - Επενδυτές προχωρήστε σε μαζικές πωλήσεις! - Θα υποχωρήσει στα 1,25 δολ μέχρι τα τέλη του 2013 - Υπάρχουν 6 λόγοι που συνηγορούν ότι πρέπει να φύγετε μακριά...

Συστάσεις - κόλαφος από την Credit Agricole για το ευρώ - Επενδυτές προχωρήστε σε μαζικές πωλήσεις! - Θα υποχωρήσει στα 1,25 δολ μέχρι τα τέλη του 2013 - Υπάρχουν 6 λόγοι που συνηγορούν ότι πρέπει να φύγετε μακριά...
Έκθεση κόλαφο για την πορεία του ευρώ το αμέσως προσεχές διάστημα έδωσε στη δημοσιότητα η Credit Agricole, συστήνοντας κατηγορηματικά προς τους επενδυτές να προχωρήσουν σε μαζικές πωλήσεις ευρώ, προτού να είναι αργά.
"Η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου παραμένει sell (πώληση) για εμάς", υποστηρίζει ο οίκος στην εν λόγω έκθεσή του, υπό τον τίτλο "6 Reasons Why EUR/USD Remains A Sell On Rallies", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"Σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, το ευρώ δεν αποκλείεται να υποχωρήσει ακόμη και κάτω και από το χαμηλό έτους, ήτοι τα επίπεδα των 1,2746 δολαρίων", υποστηρίζει ο Manuel Oliveri, αναλυτής του οίκου και εις εκ των συντακτών της συγκεκριμένης έκθεσης.
Ο Manuel Oliveri επιβεβαιώνει παράλληλα πως η Credit Agricole παραμένει πιστή στην πρόβλεψή της πως το ευρώ θα έχει υποχωρήσει στα επίπεδα των 1,25 δολαρίων έως τα τέλη του 2013.
Ειδικότερα, για να τεκμηριώσει τις ανωτέρω - άκρως απαισιόδοξες - προβλέψεις του ο οίκος, παρουσιάζει όχι έναν, ούτε δύο, αλλά έξι διαφορετικούς λόγους.
Αυτοί είναι:
1) Οι αδύναμες προοπτικές για την ανάπτυξη των χωρών της περιφέρειας σε συνδυασμό με την αυξημένη αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα των κρατών αυτών έχουν περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τη ζήτηση για το ενιαίο νόμισμα.
2) Η αποδυνάμωση του momentum για την ανάπτυξη και των χωρών του ισχυρού ευρωπαϊκού Βορρά, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας. Ιδίως η εξέλιξη αυτή θα ωθήσει την ΕΚΤ να μειώσει άμεσα τα επιτόκια.
3) Οι προσδοκίες για δράση της ΕΚΤ, με αιχμή τη μεταβολή της νομισματικής της πολιτικής, θα αυξήσουν τις πιέσεις στο ευρώ κυρίως στην πορεία του έναντι του αμερικανικού δολαρίου.
4) Το δολάριο το τελευταίο διάστημα φαίνεται να αντιδρά πιο θετικά (σε σχέση με το ευρώ) έναντι στη διάθεση για ανάληψη ρίσκου. Η διάθεση για ανάληψη ρίσκου - όπως αποτυπώνεται και στις αγορές - μοιάζει εποικοδομητική, παρά τις αδύναμες προοπτικές για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.
5) Διευρύνεται το χάσμα μεταξύ της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας και της αμερικανικής αντίστοιχα. Εάν η Fed αναλάβει πρόσθετη δράση θα καταστήσει το δολάριο ως ένα νόμισμα "ανάπτυξης".
6) Οι τοποθετήσεις στην ισοτιμία ευρώ - δολαρίου μόνο ισορροπημένες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης