Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Morgan Stanley: Οι αποφάσεις των Ευρωπαίων για την Κύπρο θα κατακρημνίσουν το ευρώ - Ανησυχίες για την εμπιστοσύνη στις ευρωπαϊκές τράπεζες «βλέπει» η Societe Generale

Morgan Stanley: Οι αποφάσεις των Ευρωπαίων για την Κύπρο θα κατακρημνίσουν το ευρώ - Ανησυχίες για την εμπιστοσύνη στις ευρωπαϊκές τράπεζες «βλέπει» η Societe Generale
Την εκτίμηση ότι το ευρώ θα αποδυναμωθεί και θα υποχωρήσει σε ισοτιμία 1 προς 1 με το αμερικανικό δολάριο έως το 2015 διατυπώνει η Morgan Stanley, η οποία αποδίδει την πτώση του ευρώ στις πολιτικές που εφαρμόζει η Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, το ευρώ θα συνεχίσει να υποχωρεί κατά τη διάρκεια του 2013, τη στιγμή που αυξημένες είναι οι ανησυχίες για την ασφάλεια των τραπεζικών καταθέσεων σε ολόκληρη την Ε.Ε.
«Δεν υπάρχει πίστη, δεν υπάρχει ανάπτυξη και η δημοσιονομική πολιτική είναι κατακερματισμένη. Συνεπώς, πρέπει να είναι κανείς απαισιόδοξος για την εικόνα του ευρώ» τονίζει ο Hans Guenter Redeker, επικεφαλής στρατηγικής της Morgan Stanley στις αγορές συναλλάγματος.
Ο  Redeker προβλέπει ότι το ευρώ θα κλείσει το 2013 στα 1,25 δολάρια και θα υποχωρήσει στα 1,19 δολάρια στα τέλη του 2014.
Εν τω μεταξύ, την άποψη ότι η Ευρωζώνη θα διαλυθεί και ότι το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου αποτελεί ένα ανησυχητικό προηγούμενο εκφράζει ο αναλυτής της Societe Generale, Albert Edwards.
Ο Edwards υποστηρίζει ότι η τρόικα κατάφερε να επιτείνει τις ανησυχίες για το πόσο ασφαλείς είναι οι καταθέσεις στην Ευρωζώνη, καθώς όπως τονίζει το ζήτημα δεν αφορά μόνο το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου.
Σύμφωνα με τον Edwards, αν και το τελικό σχέδιο διάσωσης της Κύπρου δεν επηρεάζει τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, το γεγονός ότι αρχικά το σχέδιο προέβλεπε την «φορολόγηση» τους και παρά την προστασία τους, κλόνισε την εμπιστοσύνη των μικρών καταθετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης