Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ακόμη πιο κάτω βλέπουν το ευρώ Nomura και UBS - Στο 1,20 δολ. στις αρχές του 2011

Ακόμη πιο κάτω βλέπουν το ευρώ Nomura και UBS - Στο 1,20 δολ. στις αρχές του 2011
Αρνητικοί στην προοπτική του ευρώ εμφανίζονται οι αναλυτές των διεθνών οίκων, καθώς η άμεση πορεία του ευρωπαϊκού κοινού νομίσματος τις τελευταίες εβδομάδες διόλου ενθαρρυντική δεν είναι. Το πακέτο στήριξης της Ιρλανδίας δεν έδωσε την απαιτούμενη αποκλιμάκωση των πιέσεων, καθώς άμεσα βρέθηκε σε χαμηλά 10 εβδομάδων.
Ο αναλυτής της Nomura, Hideki Amikura, μάλιστα δήλωσε ότι δε βλέπει κανέναν θετικό συντελεστή που να μπορέσει να οδηγήσει υψηλότερα το ευρώ, ενώ δεν έκρυψε και τις εκτιμήσεις του που κάνουν λόγο για την απόλυτη ισοτιμία έναντι του δολαρίου. Ωστόσο, το πιο ρεαλιστικό σενάριο γι' αυτό τον μήνα είναι να κινηθεί το ευρώ στην περιοχή του 1,20-1,25 δολ, ενώ το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους αναμένεται στο 1,20 δολ.
Το ευρώ θα παραμείνει υπό πίεση με τους επενδυτές να ανησυχούν για ενδεχόμενη χρεοκοπία εντός των τειχών της ευρωζώνης, δήλωσε ο Syed Mansoor Mohi-uddin, της UBS, ο οποίος βλέπει τριγμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές αντιστάσεις στην πτώση του ευρώ.
Από την αρχή του μήνα το ευρώ χάνει περίπου 6%, και οδηγείται στον χειρότερο μήνα από τον περασμένο Μάιο, όταν και είχε υποχωρήσει περίπου 7,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης