Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Morgan Stanley: Πολύ μεγάλη για να αγνοηθεί η Ιταλία - Το ευρώ πρέπει να υποχωρήσει στα 1,19 δολ. για να ανακάμψει η οικονομία στην περιφέρεια

Morgan Stanley: Πολύ μεγάλη για να αγνοηθεί η Ιταλία - Το ευρώ πρέπει να υποχωρήσει στα 1,19 δολ. για να ανακάμψει η οικονομία στην περιφέρεια
Πολύ μεγάλη για να αγνοηθεί, χαρακτηρίζει την Ιταλία η Morgan Stanley, στον απόηχο της πολιτικής αβεβαιότητας μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.
Την ίδια ώρα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι το ευρώ πρέπει να υποχωρήσει στα 1,19 δολ. για να υπάρξει ανάκαμψη.
Η Ιταλία είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγοράς ομολόγων παγκοσμίως, εξηγούν οι αναλυτές της Morgan Stanley, Hans Redeker & Vitali Meschoulam. Tο outlook των ιταλικών ομολόγων είναι σημαντικό για τη σταθερότητα του διεθνούς χαρτοφυλακίου, σύμφωνα με τους ίδιους.
Είναι γεγονός, ότι η Ιταλία είναι πολύ μεγάλη για να αγνοηθεί και σε περίπτωση σημαντικής επιδείνωσης της πολιτικής κατάστασης, οι επιπτώσεις θα ξεπεράσουν τα σύνορα της ευρωζώνης.
Ωστόσο, το μήνυμα που βγήκε από την κάλπη την προηγούμενη Δευτέρα, αποτελεί επίσης μια «κραυγή» για οικονομική ανάπτυξη, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, τονίζει η Morgan Stanley.
H EKT πρέπει να ακούσει αυτό το μήνυμα. Η περιφέρεια της ευρωζώνης κι ιδιαίτερα η Ιταλία, βρίσκονται αντιμέτωπες με την ανατίμηση του ευρώ. Οι αδύναμες οικονομικές προοπτικές τροφοδοτούν τον λαϊκισμό, ωστόσο οι δημοσιονομικές επιλογές είναι σχεδόν μηδαμινές.
Μία ονομαστική υποτίμηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας θα αποτελούσε τον καταλύτη για την ανάπτυξη, την οποία χρειάζεται απελπισμένα η περιφέρεια της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Morgan Stanley, μια δίκαιη ισοτιμία ευρώ/δολαρίου για την Ιταλία, τοποθετείται στα 1,19 δολ. Μια κίνηση κάτω από αυτά τα επίπεδα θα οδηγούσε σε αύξηση των εσόδων από τις εξαγωγές, θα ενίσχυε το εισόδημα και την απασχόληση, ώστε να φανεί φως στην άκρη του τούνελ…

Μ.Π.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης