Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas και Commerzbank προβλέπουν: Το ράλι των διεθνών αγορών θα συνεχιστεί - Σποραδικές οι αναταράξεις - Η Ευρωζώνη ανακάμπτει και η κρίση χρέους τείνει προς αποκλιμάκωση

BNP Paribas και Commerzbank προβλέπουν: Το ράλι των διεθνών αγορών θα συνεχιστεί - Σποραδικές οι αναταράξεις - Η Ευρωζώνη ανακάμπτει και η κρίση χρέους τείνει προς αποκλιμάκωση
Αισιοδοξία και συνέχιση στο ράλι των διεθνών αγορών προβλέπουν οι αναλυτές της BNP Paribas και της Commerzbank, καθώς οι συνθήκες έχουν εξομαλυνθεί παρά τις σποραδικές αναταράξεις.
"Βραχυπρόθεσμα θα υπάρξει μια διόρθωση στις αγορές, αλλά θα είναι ήπια και χωρίς διάρκεια" εκτιμά ο Philippe Gijsels, επικεφαλής ερευνών της BNP Paribas.
Ωστόσο, όπως εξηγεί ο ίδιος, η βασική υπόθεση του οίκου παραμένει η εξής: Μετά τη σύντομη διόρθωση, τα διεθνή χρηματιστήρια θα κινηθούν εκ νέου ανοδικά, αφού παραμένουν σε ισχύ δύο βασικοί καταλύτες:
- οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να παράσχουν ρευστότητα στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.
- αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι ενδείξεις εκείνες που θέλουν σταδιακά να ανακάμπτει η παγκόσμια οικονομία.
Από τη μεριά της, η Commerzbank, ανέφερε ότι η "αποκλιμάκωση της κρίσης χρέους που μαστίζει την Ευρωζώνη συνιστά μια πραγματικότητα".
Στην εν λόγω έκθεσή του ο οίκος, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, σημειώνει πως πλέον είναι ορατές οι πιο θετικές προοπτικές για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Μάλιστα, εστιάζοντας οι αναλυτές της Commerzbank, στη σημερινή αδυναμία του ευρώ, εκτιμούν πως συνιστά ένα άκρως προσωρινό sell off, αφού πλέον η ευρωπαϊκή οικονομία βαίνει σε θετικότερο βηματισμό.
"Πολύ σύντομα το ευρώ θα αρχίσει εκ νέου να κινείται ανοδικά, αφήνοντας στο παρελθόν τη σημερινή αδυναμία του", σχολιάζουν οι αναλυτές του οίκου, προβλέποντας πιο συγκεκριμένα πως το ράλι του ενιαίου νομίσματος θα διατηρηθεί για ολόκληρο το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, 2013.
Δύο είναι, κατά την Commerzbank, οι λόγοι που το ράλι του ευρώ θα έχει διάρκεια για το πρώτο εξάμηνο του 2013:
- Η αποκλιμάκωση της κρίσης χρέους
- Η ΕΚΤ μπορεί για λίγο καιρό ακόμη να "αντέξει" την ανατίμηση του ευρώ, δεδομένης της πορείας του πληθωρισμού και της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.
Ωστόσο, ο οίκος αναμένει υποχώρηση του ευρώ στο δεύτερο εξάμηνο του 2013...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης