Τελευταία Νέα
Bank Insider

SOS για την άνοδο του ευρώ εκπέμπει η Morgan Stanley - Για κάθε 10% που θα ενισχύεται το ενιαίο νόμισμα, το ευρωπαϊκό ΑΕΠ θα συρρικνώνεται κατά 0,5%...

SOS για την άνοδο του ευρώ εκπέμπει η Morgan Stanley - Για κάθε 10% που θα ενισχύεται το ενιαίο νόμισμα, το ευρωπαϊκό ΑΕΠ θα συρρικνώνεται κατά 0,5%...
Σήμα κινδύνου για τη συνεχιζόμενη άνοδο του ευρώ εκπέμπει και η Μorgan Stanley, ακολουθώντας το γενικότερο ρεύμα των μεγάλων διεθνών επενδυτικών οίκων.
"Η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας μπορεί να πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τη συνεχιζόμενη άνοδο του ενιαίου νομίσματος", σχολιάζει στην τελευταία έκθεσή του ο οίκος, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"Ήδη είναι γνωστό πως κατά το τρέχον έτος, 2013, η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας θα παραμείνει αναιμική", προειδοποιεί ο οίκος και προσθέτει: Το outlook της ευρωπαϊκής οικονομίας μόνο να επιδεινωθεί περαιτέρω μπορεί, σε περίπτωση που το ευρώ συνεχίσει να ενισχύεται...
"Για κάθε 10% που θα ενισχύεται το ενιαίο νόμισμα, το ευρωπαϊκό ΑΕΠ θα συρρικνώνεται κατά 0,5%... ", προειδοποιούν οι αναλυτές της Morgan Stanley.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι το ευρώ μετρά κέρδη 13,4% έναντι του δολαρίου και άνοδο 34,8% έναντι του γιεν, από τον περασμένο Ιούνιο.
Ένα ισχυρό ευρώ αποτελεί την επόμενη μεγάλη πρόκληση για την Ευρώπη, εκτιμούν ολοένα και περισσότεροι αναλυτές, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο «πόλεμος» για την υποτίμηση των νομισμάτων παγκοσμίως.
Όπως δήλωναν πρόσφατα, σε σημείωμά τους προς τους πελάτες, αναλυτές της Nomura, η τελευταία «αρκούδα» του ευρώ πέθανε, ενώ η αγορά συναλλάγματος δείχνει σημάδια… EURphoria.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης