Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Xρονιά των μετοχών το 2013 - Το κλίμα στις αγορές έχει πράγματι βελτιωθεί, αλλά τι αντοχές μπορεί να επιδείξει σε τυχόν νέα κακά μαντάτα;

Morgan Stanley: Xρονιά των μετοχών το 2013 - Το κλίμα στις αγορές έχει πράγματι βελτιωθεί, αλλά τι αντοχές μπορεί να επιδείξει σε τυχόν νέα κακά μαντάτα;
Χρονιά των μετοχών χαρακτηρίζει το 2013 η Morgan Stanley, ακολουθώντας το ρεύμα και άλλων μεγάλων επενδυτικών οίκων που δίδουν πλέον ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στα εν λόγω assets.
"H μεγάλη μεταστροφή γεμίζει με ελπίδα τους επενδυτές που παραδοσιακά στηρίζουν τις μετοχές. Το 2013 θα λάβει χώρα η μαζική μετατόπιση των επενδυτών από τα ομόλογα στις μετοχές", τονίζει χαρακτηριστικά ο οίκος, σε σημερινή (31/1) 7σέλιδη έκθεσή του, υπό το τίτλο "The Great Hope", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως όμως σχολιάζουν οι επενδυτές της Morgan Stanley, πράγματι η μεταστροφή θα συμβεί, ωστόσο δεν είναι βέβαιο πως το γεγονός αυτό από μόνο του είναι ικανό να αποτελέσει μια ανεξάρτητη πηγή ισχύος για τις μετοχές.
Εάν τα θεμελιώδη των μετοχών, υποστηρίζει ο οίκος, συνεχίζουν να βελτιώνονται, τότε οι μετοχές θα υπεραποδώσουν.
Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν των αγορών η Morgan Stanley, παραδέχεται πως υπήρχε μετατόπιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, αλλά ήταν πλήρως διαφορετική από το σήμερα, αφού τότε οι επενδυτές στρέφονταν από τα assets χρήματος στα ομόλογα.
"Για να είμαστε δίκαιοι, οι ροές κεφαλαίων στα διάφορα assets εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την πρωταρχική σχέση προσφοράς - ζήτησης", εξηγεί στη συνέχεια της έκθεσής του ο οίκος.
"Δεν είναι ξεκάθαρο πως οι ροές χρήματος από μόνες τους είναι σε θέση να οδηγήσουν στην απομάκρυνση των αγορών από τα θεμελιώδη για μακρά περίοδο", προσθέτει ο οίκος και εξηγεί: Δεν είναι άλλωστε σπάνιο φαινόμενο οι επενδυτές να λαμβάνουν υπόψη τα θεμελιώδη... με λάθος τρόπο!  
"Πράγματι το κλίμα στις αγορές έχει βελτιωθεί... ωστόσο δεν είναι σαφές αν το κλίμα αυτό μπορεί να επιδείξει αντοχές σε τυχόν κακά μαντάτα", καταλήγει η Morgan Stanley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης