Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Στηρίζουν τις προσπάθειες της Ευρωζώνης για έξοδο από την κρίση οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες - Στα βήματα της Morgan Stanley και η Goldman Sachs - Το χειρότερο σενάριο για το ευρώ έχει φύγει από το τραπέζι

Στηρίζουν τις προσπάθειες της Ευρωζώνης για έξοδο από την κρίση οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες - Στα βήματα της Morgan Stanley και η Goldman Sachs - Το χειρότερο σενάριο για το ευρώ έχει φύγει από το τραπέζι
Ολοένα και αυξάνεται η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες στις προσπάθειες των Ευρωπαίων ηγετών να ξεπεράσουν την κρίση χρέους που συνεχίζει να ταλαιπωρεί την Ευρωζώνη.
"Το χειρότερο σενάριο για την Ευρώπη έχει φύγει πλέον από το τραπέζι", δηλώνει ο ίδιος ο CEO της Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, αποκλείοντας επί της ουσίας τα σενάρια περί διάσπασης της Ευρωζώνης και κατάρρευσης του ευρώ, τα οποία κορυφώθηκαν κατά το 2013.
Oι δηλώσεις του ισχυρού άντρα της Goldman Sachs μόνο τυχαίες δεν μπορούν νε θεωρηθούν στην τρέχουσα συγκυρία, αφού έρχονται στο φως δύο μόλις 24ωρα μετά τα παρόμοια σχόλια του CEO της Morgan Stanley, James Gorman.
Ωστόσο ο Blankfein, στις σημερινές του δηλώσεις από το Νταβός της Ελβετία, παραδέχεται πως η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από την αμερικανική.
"Η Ευρωζώνη δεν διατρέχει πλέον τον κίνδυνο να διασπαστεί", δήλωσε στις 23/1, ο CEO της Morgan Stanley James Gorman, σε μια από τις σπάνιες τοποθετήσεις του και όπως ανέφερε το www.bankingnews.gr.
"Η Ευρωπαϊκή Ένωση - στο σύνολό της - βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση φέτος από ότι βρισκόταν πριν από ένα χρόνο", τόνισε ο ισχυρός άντρας της Morgan Stanley, μιλώντας στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.  
Ταυτόχρονα ο Gorman εμφανίστηκε bullish (αισιόδοξος) και για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και της κινεζικής.
"Οι καλύτερες σταδιακά οικονομικές συνθήκες σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Κίνα, είναι ικανές να μας καταστήσουν αρκετά πιο αισιόδοξους από ότι ήμασταν όλοι μας τα τελευταία χρόνια", έσπευσε να προσθέσει ο CEO της Morgan Stanley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης