Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Οι Ευρωπαίοι εμπιστεύονται πλέον την Ελλάδα - Περιορίζεται το κερδοσκοπικό παιχνίδι - Morgan Stanley: Πιο ισχυρή η δέσμευση για παραμονή στο ευρώ

Οι Ευρωπαίοι εμπιστεύονται πλέον την Ελλάδα - Περιορίζεται το κερδοσκοπικό παιχνίδι - Morgan Stanley: Πιο ισχυρή η δέσμευση για παραμονή στο ευρώ
Αναλυτές και διεθνή μέσα ενημέρωσης αναγνωρίζουν πλέον ότι οι Ευρωπαίοι εμπιστεύονται περισσότερο την Ελλάδα ως προς την ικανότητά της να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα. Πως σχολιάζουν Bloomberg και Morgan Stanley την χθεσινή απόφαση του Eurogroup για εκταμίευση της δόσης των 9,2 δισ. ευρώ.
Τη μεγαλύτερη πολιτική εμπιστοσύνη που δείχνουν οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα, σηματοδοτεί η χθεσινή απόφαση για την εκταμίευση των 9,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg.
Οι Ευρωπαίοι εμπιστεύονται την ικανότητα της κυβέρνησης Σαμαρά να συνεχίσει τις περικοπές του προϋπολογισμού και τις πρωτοβουλίες για το άνοιγμα της αγοράς, όπως περιγράφονται στο διεθνές πρόγραμμα βοήθειας της χώρας. Αυτή η ενίσχυση της εμπιστοσύνης, έχει συνεισφέρει στον περιορισμό του κερδοσκοπικού παιχνιδιού, το οποίο βρισκόταν πέρυσι σε έξαρση, με φόντο τη σπέκουλα για ενδεχόμενο έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Όπως σχολίαζαν σε χθεσινή τους έκθεση οι αναλυτές της  Morgan Stanley, αντιλαμβάνονται μια πιο ισχυρή δέσμευση για παραμονή της Ελλάδας στη νομισματική ένωση, εφόσον βέβαια συμμορφωθεί με όσα προβλέπει το οικονομικό πρόγραμμα.  Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, πολλά μέτρα μεταβατικής στήριξης έχουν ήδη διευρυνθεί, ενώ αναμένονται κι άλλα.
Στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται η εκταμίευση της δόσης των 9,2 δις ευρώ, την οποία ενέκρινε με διαδικασία-"αστραπή" το Eurogroup κατά την χθεσινή του συνεδρίαση.
Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική κυβέρνηση, στην κατεύθυνση τήρησης των δεσμεύσεών της και επομένως τάχθηκαν υπέρ της καταβολής της επόμενης δόσης προς την Αθήνα.
Υπάρχει ικανοποίηση στο Eurogroup από την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, ανέφερε μετά το πέρας του Eurogroup ο απερχόμενος πρόεδρός του J. C. Juncker.
Η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους για την εκταμίευση της δόσης, πρόσθεσε ο Juncker, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως "αγαπώ την Ελλάδα, θαυμάζω τους Έλληνες".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης