Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Credit Agricole: Δεν είναι πια της μόδας οι φόβοι για τη διάσπαση της Ευρωζώνης! - Καλύτερες πλέον οι προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας - Αλλά προσοχή! Ο δρόμος για περισσότερη ενοποίηση δεν θα είναι ομαλός

Credit Agricole: Δεν είναι πια της μόδας οι φόβοι για τη διάσπαση της Ευρωζώνης! - Καλύτερες πλέον οι προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας - Αλλά προσοχή! Ο δρόμος για περισσότερη ενοποίηση δεν θα είναι ομαλός
Την αισιοδοξία της για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας κατά το 2013, παρά τη συνέχιση της κρίσης χρέους, εκφράζει σε νέα έκθεσή της η Credit Agricole, επιχειρώντας να προβλέψει τι ξημερώνει... αύριο για την Ευρωζώνη.
Στην εν λόγω έκθεση, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η θέση του οίκου είναι σαφής: Για την Ευρώπη, οι προοπτικές είναι πλέον πιο καθαρές, αν όχι καλύτερες.
"Οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο διάσπασης της Ευρωζώνης είναι πλέον... εκτός μόδας", υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο Hervé Goulletquer, επικεφαλής αναλυτής της Credit Agricole και συντάκτης της εν λόγω έκθεσης.
"Οι επικείμενες εκλογές σε Ιταλία και Γερμανία κατά το 2013", εξηγεί ο αναλυτής, "θα επιβεβαιώσουν τη νίκη κομμάτων και βουλευτών που στηρίζουν το ευρώ και την ευρωπαϊκή ιδέα".
Αλλά ο Goulletquer προειδοποιεί: Ο δρόμος για την περισσότερη ευρωπαϊκή ενοποίηση δεν θα είναι ομαλός, ούτε στρωμένος με ροδοπέταλα.
"Κυβερνήσεις και αγορές το γνωρίζουν καλά αυτό!", καταλήγει ο Goulletquer.
Το γεγονός πως πράγματι κάτι αλλάζει αναφορικά με την Ευρωζώνη επιβεβαίωσαν νωρίτερα η Pimco αλλά και ο Mark Mobius. H Pimco ανακοίνωσε πως συνεχίζει να αγοράζει ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα, ενώ ο Mobius βλέπει σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ευρωζώνη.
Τη βεβαιότητά του για την αποκλιμάκωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους εξέφρασε λίγο νωρίτερα - και σχεδόν στο ίδιο μήκος κύματος με τους αναλυτές - ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά "υπάρχουν πράγματι λόγοι για να ελπίζουμε πως τα χειρότερα της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους έχουν περάσει".
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει, συνέχισε, πως υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό. "Απαιτούνται πρόσθετες προσπάθειες από όλους για να μπει το οριστικό τέλος στην κρίση χρέους", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης