Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Credit Agricole: Υψηλός ο κίνδυνος αποτυχίας του ελληνικού προγράμματος το 2013 - Εύθραυστη η τρικομματική κυβέρνηση - Διογκώνεται η κοινωνική οργή - Να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις

Credit Agricole: Υψηλός ο κίνδυνος αποτυχίας του ελληνικού προγράμματος το 2013 - Εύθραυστη η τρικομματική κυβέρνηση - Διογκώνεται η κοινωνική οργή - Να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις
Υπαρκτός παραμένει ο κίνδυνος για αποτυχία στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας, κατά το 2013, προειδοποιεί στην τελευταία έκθεσή της με τίτλο "Risk Of Setbacks To Greek Bailout Program Will Remain High In 2013" η Credit Agricole.
Στην εν λόγω έκθεση, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, o oίκος σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής: Το ελληνικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 7,2% στο τρίτο τρίμηνο του 2012. Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί και το 2013, στη σκιά της εντεινόμενης δημοσιονομικής προσαρμογής και σε συνδυασμό με τις νέες δραστικές περικοπές που έρχονται.
Η Ελλάδα, επισημαίνει η Credit Agricole, έλαβε ανάσα και χρόνο από τους πιστωτές της, μέσω της 2ετούς παράτασης του οικονομικού της προγράμματος (μέχρι το 2016), καθώς και μέσω μιας σειράς μέτρων με στόχο την ελάφρυνση μέρους του ελληνικού χρέους.
"Μετά από τη δέσμη των ανωτέρω πρωτοβουλιών οι δημοσιονομικοί στόχοι της Ελλάδας για το 2012 θα επιτευχθούν. Αλλά η ελληνική οικονομία παραμένει εξαιρετικά αδύναμη. Η οικονομική δραστηριότητα της χώρας έχει πληγεί καίρια", σχολιάζουν στην εν λόγω έκθεση οι αναλυτές του οίκου.
Αναφερόμενη στη συνέχεια η Credit Agricole στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα διαμηνύει τα εξής: Ο πιστωτικός κίνδυνος παραμένει υψηλός, καθώς η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Η χορήγηση δανείων έχει δραστικά μειωθεί. Οι εξελίξεις αυτές σε συνδυασμό με τις κάθετες μειώσεις στα εισοδήματα, υπό το βάρος των δρακόντειων μέτρων λιτότητας που υιοθετούνται στην Ελλάδα, θα καταστήσουν τη χώρα δέσμια της ύφεσης και το 2013.
Μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, οι προοπτικές για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα παραμένουν εξαιρετικά δυσοίωνες. Η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνει, ενώ δεν αποκλείεται να φτάσει το 26% κατά το 2013, προσθέτει ο οίκος.
Και διαμηνύει: Οι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις θα ενισχύσουν τη διαδικασία εσωτερικής υποτίμησης στην Ελλάδα.
Η Credit Agricole προτρέπει την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και να συνεχίσει στο δρόμο των διαρθρωτικών αλλαγών.
"Ο κίνδυνος υποχωρήσεων και αποτυχίας του ελληνικού προγράμματος παραμένει υψηλός, κυρίως όσον αφορά στην εφαρμογή του. Η τρικομματική κυβέρνηση παραμένει εύθραυστη, ενώ και η κοινωνική οργή ολοένα και ενισχύεται", προσθέτει ο οίκος.
"Η εκταμίευση της δόσης - μαμούθ των 43,3 δισ. ευρώ (ήδη έχουν καταβληθεί 34,3 δισ.), σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών στα τέλη Απριλίου του 2013 θα ενισχύσει τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας", καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης