Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Morgan Stanley: Τρίτο πακέτο διάσωσης και επαναγορά ομολόγων η λύση για την Ελλάδα που θα αποφασίσει το Eurogroup - Θα επιδιωχθεί συμβιβασμός μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης - Η επαναγορά εξαγοράζει χρόνο, αλλά δεν μειώνει το χρέος...

 Morgan Stanley: Τρίτο πακέτο διάσωσης και επαναγορά ομολόγων η λύση για την Ελλάδα που θα αποφασίσει το Eurogroup - Θα επιδιωχθεί συμβιβασμός μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης - Η επαναγορά εξαγοράζει χρόνο, αλλά δεν μειώνει το χρέος...
Η λύση της επαναγοράς του ελληνικού χρέους μπορεί να εξαγοράσει χρόνο, αλλά δεν συνιστά επαρκές μέτρο για μια ουσιαστική μείωση του ελληνικού χρέους.
Τα ανωτέρω αναφέρει στην τελευταία 3σέλιδη έκθεσή της με τίτλο "FX Morning" και ημερομηνία 19 Νοεμβρίου η Morgan Stanley.
Όπως τονίζουν οι αναλυτές του οίκου, στην εν λόγω έκθεση, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η επιλογή της επαναγοράς που εξετάζεται για το ελληνικό χρέος, μπορεί σε πρώτο στάδιο να μοιάζει πειστική, ωστόσο αν όντως πραγματοποιηθεί δεν θα συνιστά μια απολύτως αποτελεσματική λύση για το μείζον θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
"Οι αγορές αναμένεται να κινηθούν εκ νέου σε ρυθμούς Eurogroup και Ελλάδας", σχολιάζει η Μorgan Stanley, εστιάζοντας στην αυριανή, κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Όπως εκτιμά ο οίκος, αύριο ΔΝΤ και Ευρωζώνη αναμένεται να επιχειρήσουν να καταλήξουν σε κάποιας μορφής συμβιβασμό, όσον αφορά στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.
"Το ΔΝΤ τάσσεται υπέρ μιας νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, με τη συμμετοχή του επίσημου τομέα. Από την πλευρά της η Ευρωζώνη λέει όχι, επιχειρώντας να βρει άλλους τρόπους ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους", σχολιάζει ο οίκος.
Όπως υποστηρίζει η Morgan Stanley, η θέση της Ευρωζώνης αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα δεν είναι ξεκάθαρη. Για την άποψη που διατυπώνει ο οίκος επικαλείται την πρόσφατη δήλωση του επιτρόπου Oettinger, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα αναγκαστεί και νέο haircut..... Ο οίκος επί της ουσίας επικρίνει τους Ευρωπαίους, καθώς όπως όλα δείχνουν αρνούνται επισήμως να μιλήσουν για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά παρασκηνιακώ το... συζητούν ευρέως.
Ποιος όμως μπορεί να είναι ο συμβιβασμός στον οποίο ενδεχομένως να καταλήξουν αύριο ΔΝΤ και Ευρωζώνη; Η Morgan Stanley προβλέπει: Τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, το οποίο θα περιλαμβάνει τη λύση της επαναγοράς του ελληνικού χρέους στη δευτερογενή αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης