Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Βαθύτερη ύφεση για την Ισπανία το 2013, προβλέπουν Nomura, Fitch - Συρρίκνωση 1,5 - 2% για το ΑΕΠ - Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ δεν μπορεί να την αποτρέψει - Πρόβλημα ρευστότητας στις τράπεζες

Βαθύτερη ύφεση για την Ισπανία το 2013, προβλέπουν Nomura, Fitch -  Συρρίκνωση 1,5 - 2% για το ΑΕΠ - Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ δεν μπορεί να την αποτρέψει - Πρόβλημα ρευστότητας στις τράπεζες
Περαιτέρω συρρίκνωση της ισπανικής οικονομίας προβλέπει ο ιαπωνικόςοίκος Nomura για το 2013, πορεία η οποία δεν μπορεί ννα αντιστραφεί ούτε από το πρόγραμμα αγορά ςομολόγων (OMT) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Συρρίνωση του ΑΕΠ κατά 1,5% το 2013, προβλέπει η Fitch Ratings.
Σε βαθειά ύφεση θα βυθιστεί το 2013 η ισπανική οικονομία, με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται πάνω από 2%. Σύμφωνα με έκθεση της Nomura, ούτε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δεν μπορεί να αποτρέψει αυτή την πορεία. Παρά το γεγονός ότι η ταμειακή ροή περιορίστηκε τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, το ισπανικό τραπεζικό σύστημα, η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος παραμένει περιορισμένη.
Αυτό σημαίνει σύμφωνα με τους αναλυτές της Nomura ότι οι πιο αδύναμες τράπεζες της Ισπανίας, οι οποίες έχουν περιορισμένη πρόσβαση στη χρηματοδότηση, είναι πιθανό να παραμείνουν επιφυλακτικές όσον αφορά την πιστωτική τους επέκταση.
Το επίπεδο ρευστότητας των ισπανικών τραπεζών δε βοηθάει την αναπτυξιακή πορεία της Ισπανίας, υπογραμμίζει η Nomura.
Σε αυτή τη βάση και δεδομένων των επιπλέον μέτρων ρευσότητας που αναμένονται το 2013, η ισπανικό οικονομίας αναμένεται να βυθιστεί στην ύφεση, με συρρίκνωση του ΑΕΠ πάνω από το 2%, γεγονός που δεν μπορεί να αποτρέψει ούτε το πρόγραμμα.




Από την πλευρά της η Fitch Ratings προβλέπει συρρίκνωση του ισπανικού ΑΕΠ κατά 1,5% το 2013.
Η οικονομική δραστηριότητα στην Ισπανία κατά την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου συρρικνώθηκε κατά 0,4% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του έτους και κατά 1,7% συγκριτικά με το τρίτο τρίμηνο του 2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης