Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νomura και Credit Agricole προειδοποιούν: Η κρίση στην Ευρωζώνη δεν έχει τελειώσει - Παραμείνετε επιφυλακτικοί για το ευρώ, που θα βρεθεί αντιμέτωπο με νέα... αρνητικά σοκ

Νomura και Credit Agricole προειδοποιούν: Η κρίση στην Ευρωζώνη δεν έχει τελειώσει - Παραμείνετε επιφυλακτικοί για το ευρώ, που θα βρεθεί αντιμέτωπο με νέα... αρνητικά σοκ
Εξαιρετικά επιφυλακτικές για την Ευρωζώνη, στη σκιά της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους, παραμένουν Nomura και Credit Αgricole.
Όπως προειδοποιούν στις τελευταίες τους εκθέσεις, η ευρωπαϊκή κρίση χρέους δεν έχει τελειώσει, παρά τα θετικά βήματα που σημειώνονται, γεγονός που απαιτεί μεγάλη προσοχή για την επόμενη μέρα του ευρώ.
"Οι τελευταίες εξελίξεις μπορεί να είναι θετικές, αλλά δεν επιλύουν μονομιάς την κρίση χρέους", προειδοποιούν οι αναλυτές της Nomura, αναφερόμενοι τόσο στις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΚΤ για νέο γύρο αγοράς κρατικών ομολόγω, όσο και στην επικείμενη εφαρμογή του ESM, μετά το "πράσινο φως" που έλαβε χθες από το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο.
Να σημειωθεί πως εδώ και δύο μήνες περίπου, η Nomura παραμένει neutral (ουδέτερη) για το ευρώ.
"Εάν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ευρωζώνη εξεταστούν μονομερώς και ξεχωριστά, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως δεν επαρκούν για την επίλυση της κρίσης", σχολιάζει ο οίκος.
Υπό το πρίσμα αυτό, η Nomura αποφάσισε να συστήσει short τοποθετήσεις στο ευρώ, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, καθώς δεν προβλέπει περαιτέρω ισχυροποίησή του.
"Το πρόσφατο ράλι του ευρώ πλησιάζει στο τέλος του. Ήρθε η ώρα για short τοποθετήσεις", εξηγεί η Nomura.
"To ευρώ μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπο με νέα αρνητικά σοκ, γεγονός που θα οδηγήσει σε υποχώρηση το ενιαίο νόμισμα", προβλέπει στο ίδιο μήκος κύματος η Credit Agricole.
"Mπορεί το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο να ενέκρινε την εφαρμογή του ESM, αλλά υπάρχουν κι άλλες εξελίξεις που χρήζουν προσοχής στην Ευρωζώνη", προειδοποιούν οι αναλυτές του οίκου, αναφερόμενοι στις κρίσιμες συναντήσεις που θα λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα, επί ευρωπαϊκού εδάφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης