Χρηματιστήριο

Καθοριστική εβδομάδα για το μέλλον της ευρωζώνης - Στο γήπεδο των κυβερνήσεων η μπάλα μετά τις κινήσεις της ΕΚΤ, σύμφωνα με την Goldman Sachs – Οι πολιτικές εξελίξεις καθορίζουν τις αγορές, εκτιμά η Credit Agricole

Καθοριστική εβδομάδα για το μέλλον της ευρωζώνης - Στο γήπεδο των κυβερνήσεων η μπάλα μετά τις κινήσεις της ΕΚΤ, σύμφωνα με την Goldman Sachs – Οι πολιτικές εξελίξεις καθορίζουν τις αγορές, εκτιμά η Credit Agricole
Καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις που αφορούν το μέλλον της ευρωζώνης θα διαδραματίσει η εβδομάδα που διανύουμε. Όλα τα βλέμμετα στρέφονται σε Καρλσρούη, Ολλανδία και Eurogroup. Οι εκτιμήσεις Goldman Sachs, Credit Agricole.
Στο γήπεδο των κυβερνήσεων της ευρωζώνης βρίσκεται πλέον η μπάλα, μετά την ανακοίνωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, εκτιμά η Goldman Sachs.
Η επενδυτική τράπεζα δίνει το στίγμα της κρίσιμης εβδομάδας που διανύουμε για το μέλλον του ευρώ και τα γεγονότα που θα αποτελέσουν καταλύτες για την αγορά.
Αύριο Τετάρτη,  αναμένεται η απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας για την έγκριση του μηχανισμού ESM. Οι αναλυτές αναμένουν ότι θα δοθεί το «πράσινο φως» και θα μπει στην τελική ευθεία η ενεργοποίηση του μηχανισμού, παρά τους όρους που θα θέσουν οι δικαστές της Καρλσρούης.
Ωστόσο υπάρχει και ένα μικρό ενδεχόμενο αναβολής της απόφασης.
Την Τετάρτη θα διεξαχθούν και οι κρίσιμες ολλανδικές εκλογές που θα κρίνουν αν η Ολλανδία θα κινηθεί στο δρόμο του ευρωσκεπτικισμού.
Τετάρτη και Πέμπτη συνεδριάζει το Eurogroup, όπου πολλοί αναλυτές αναμένουν  από την Ισπανία να υποβάλλει επίσημο αίτημα βοήθειας από τον μηχανισμό EFSF.
Την ίδια ώρα, αναλυτές της Credit Agricole εκτιμούν ότι η κρίσιμη αυτή εβδομάδα θα οδηγήσει υψηλότερα τις αποδόσεις των ομολόγων στις χώρες του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνη, ενώ οι αποδόσεις των περιφερειακών ομολόγων θα υποχωρήσουν.
Σύμφωνα με την Credit Agricole, η τάση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις τελευταίες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τα πολιτικά γεγονότα της εβδομάδας κρύβουν ρίσκο για τις αγορές, εκτιμούν οι αναλυτές.
Πιο σημαντικό γεγονός, σύμφωνα με την Credit Agricole, είναι η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για τον ESM. Όσον αφορά τη συνεδρίαση του Eurogroup και το ελληνικό ζήτημα, ο οίκος σημειώνει ότι δεν θα υπάρξει απόφαση πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η Ισπανία και το ενδεχόμενο συνολικής διάσωσης της οικονομίας της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης